Pappardelle met andijvie
Gerecht vól goede ingrediënten: hazelnoten (goede vetten!) en andijvie (vitamine A en C!).
Aan de slag
Verwarm de ovengrill voor en snijd de ui in parten. Schep in de ovenschaal de ui om met de azijn, suiker en 2 el olie en strooi er peper en eventueel zout over. Zet de ovenschaal 10 cm onder de hete grill en rooster de ui in ca. 20 min. bruin en gaar. Schep af en toe om.
Kook ondertussen de pappardelle beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Rooster ondertussen de hazelnoten in een koekenpan zonder olie of boter goudbruin. Laat even afkoelen en hak grof.
Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de andijvie in 3 min. beetgaar. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en eventueel zout.
Giet de pappardelle af en schep door de andijvie in de wok. Verdeel de geroosterde ui en hazelnoten erover.
Noten, zaden en pitten roosteren
Instructievideo - 01:19 min.
Pappardelle met andijvie
Gerecht vól goede ingrediënten: hazelnoten (goede vetten!) en andijvie (vitamine A en C!).
hoofdgerecht
null personen
545 kcal
15 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de ovengrill voor en snijd de ui in parten. Schep in de ovenschaal de ui om met de azijn, suiker en 2 el olie en strooi er peper en eventueel zout over. Zet de ovenschaal 10 cm onder de hete grill en rooster de ui in ca. 20 min. bruin en gaar. Schep af en toe om.
Kook ondertussen de pappardelle beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Rooster ondertussen de hazelnoten in een koekenpan zonder olie of boter goudbruin. Laat even afkoelen en hak grof.
Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de andijvie in 3 min. beetgaar. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en eventueel zout.
Giet de pappardelle af en schep door de andijvie in de wok. Verdeel de geroosterde ui en hazelnoten erover.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 rode uien
½ el balsamicoazijn
1 el donkere basterdsuiker
4 el traditionele olijfolie
300 g pappardelle
75 g ongebrande hazelnoten
400 g gesneden andijvie
1 mespunt gedroogde nootmuskaat
Dit heb je nodig
ovenschaal (15 x 20 cm)