Pappardelle met stracotto
Op en top Italiaans gerecht geïnspireerd op het pannetje vlees dat vroeger op de kachel langzaam gaar sudderde.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 140 °C. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in de braadpan en bak het vlees eventueel in delen 5 min. Keer halverwege en voeg de ui, knoflook en rozemarijn toe. Doe de wijn erbij. Voeg de fond toe en breng aan de kook. Doe de deksel op de pan en zet de pan ca. 4 uur in de oven. Roer halverwege en voeg wat water toe als het vlees te droog wordt.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Neem de pan uit de oven en trek het vlees met 2 vorken in draadjes uit elkaar. Snijd de peterselie fijn. Giet de pasta af en meng met het vlees. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Garneer met de peterselie.
Vlaams draadjesvlees maken
Instructievideo - 06:21 min.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Pappardelle met stracotto
Op en top Italiaans gerecht geïnspireerd op het pannetje vlees dat vroeger op de kachel langzaam gaar sudderde.
hoofdgerecht
null personen
565 kcal
20 min. bereiden
240 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 140 °C. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in de braadpan en bak het vlees eventueel in delen 5 min. Keer halverwege en voeg de ui, knoflook en rozemarijn toe. Doe de wijn erbij. Voeg de fond toe en breng aan de kook. Doe de deksel op de pan en zet de pan ca. 4 uur in de oven. Roer halverwege en voeg wat water toe als het vlees te droog wordt.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Neem de pan uit de oven en trek het vlees met 2 vorken in draadjes uit elkaar. Snijd de peterselie fijn. Giet de pasta af en meng met het vlees. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Garneer met de peterselie.
bereidingstip:
combinatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 uien
4 tenen knoflook
4 el olijfolie
1 kg ribrunderlap
½ tl gedroogde rozemarijn
250 ml rode wijn
380 ml vleesfond
300 g verse pappardelle
10 g verse peterselie
Dit heb je nodig
ovenvaste braadpan