Jacks aardappelgratin met spek
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Roer de knoflook door de zachte boter en wrijf hier de ovenschaal mee in. Leg een laag aardappelschijfjes in de schaal en bestrooi die met zout, (versgemalen) peper en nootmuskaat. Strooi hierop wat snippers katenspek en een laag kaas. Leg op de kaas weer een laagje aardappelen, breng opnieuw op smaak met zout, peper en nootmuskaat, een laag katenspek en een laag kaas. Herhaal dit. Strooi de Provençaalse kruiden over de schotel en schenk er zo veel melk bij dat de aardappelen net onder staan. Zet de schaal 1 uur in de oven, schenk nu de slagroom over de ovenschotel en zet hem nog 10 min. in de oven tot zich een goudbruin korstje vormt.
Jacks aardappelgratin met spek
bijgerecht
null personen
450 kcal
20 min. bereiden
70 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Roer de knoflook door de zachte boter en wrijf hier de ovenschaal mee in. Leg een laag aardappelschijfjes in de schaal en bestrooi die met zout, (versgemalen) peper en nootmuskaat. Strooi hierop wat snippers katenspek en een laag kaas. Leg op de kaas weer een laagje aardappelen, breng opnieuw op smaak met zout, peper en nootmuskaat, een laag katenspek en een laag kaas. Herhaal dit. Strooi de Provençaalse kruiden over de schotel en schenk er zo veel melk bij dat de aardappelen net onder staan. Zet de schaal 1 uur in de oven, schenk nu de slagroom over de ovenschotel en zet hem nog 10 min. in de oven tot zich een goudbruin korstje vormt.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 teen knoflook
2 el roomboter
4 grote aardappelen
1 tl nootmuskaat
4 plakjes katenspek
150 g pittige kaas
1 tl Provençaalse
400 ml melk
100 ml slagroom
Dit heb je nodig
ovenschaal inhoud ca. 1 liter