Witte-chocoladetaart met sinaasappelroom
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Breng in een pan een laag water aan de kook. Doe de chocolade en de boter in een metalen kom of kleinere pan en hang deze boven het kokende water. Zorg ervoor dat de pan het water niet raakt. Laat de chocolade al roerende au bain-marie smelten. Laat iets afkoelen en klop de eidooiers en de likeur erdoor. Mix in een ontvette kom de eiwitten stijf. Voeg al kloppende met een spatel de maizena en de helft van de poedersuiker toe. Spatel het chocolademengsel luchtig door het eiwit. Doe het beslag in de springvorm en bak de taart in het midden van de oven in 20 min. gaar. Rasp de oranje schil van 1 sinaasappel. Pers beide sinaasappels uit en laat het sap met de geraspte schil, de kardemom en het kaneel inkoken tot 1 el. Laat afkoelen. Roer er de slagroom met 25 g poedersuiker door en klop het met de mixer bijna stijf. Snijd de taart aan tafel aan; de binnenkant is nog vloeibaar. Serveer met de sinaasappelroom.
Au bain-marie smelten
Instructievideo - 00:34 min.
Witte-chocoladetaart met sinaasappelroom
nagerecht
null personen
595 kcal
50 min. bereiden
20 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Breng in een pan een laag water aan de kook. Doe de chocolade en de boter in een metalen kom of kleinere pan en hang deze boven het kokende water. Zorg ervoor dat de pan het water niet raakt. Laat de chocolade al roerende au bain-marie smelten. Laat iets afkoelen en klop de eidooiers en de likeur erdoor. Mix in een ontvette kom de eiwitten stijf. Voeg al kloppende met een spatel de maizena en de helft van de poedersuiker toe. Spatel het chocolademengsel luchtig door het eiwit. Doe het beslag in de springvorm en bak de taart in het midden van de oven in 20 min. gaar. Rasp de oranje schil van 1 sinaasappel. Pers beide sinaasappels uit en laat het sap met de geraspte schil, de kardemom en het kaneel inkoken tot 1 el. Laat afkoelen. Roer er de slagroom met 25 g poedersuiker door en klop het met de mixer bijna stijf. Snijd de taart aan tafel aan; de binnenkant is nog vloeibaar. Serveer met de sinaasappelroom.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
150 g witte chocolade
50 g boter
3 eieren
2 el sinaasappellikeur
10 g maizena
50 g poedersuiker
2 sinaasappels
1 tl kardemom
1 tl kaneel
1 beker slagroom
Dit heb je nodig
springvorm Ø ca. 22 cm, ingevet