Macadamia-chocoladetaart
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 170 °C. Bekleed de bodem van de vormen met bakpapier. Smelt 200 g chocolade au bain-marie en laat iets afkoelen. Klop met de mixer de boter en basterdsuiker tot de suiker is opgelost. Voeg 1 voor 1 de eidooiers toe. Doe de gesmolten chocolade erbij. Spatel de bloem en noten erdoor. Klop de eiwitten stijf. Spatel luchtig door het beslag. Verdeel het beslag over de vormen en bak de taarten in ca. 45 min. naast elkaar gaar. Laat 4 uur afkoelen.
Doe ondertussen de rest van de chocolade in een schaaltje. Verwarm de slagroom in een steelpan, schenk bij de chocolade en roer tot een homogene massa (ganache). Laat afkoelen.
Bestrijk de bovenkant van 1 taart met ganache. Leg de andere taart erop. Bestrijk rondom met de rest van de ganache.
Ganache maken
Instructievideo - 01:43 min.
Macadamia-chocoladetaart
nagerecht
null porties
645 kcal
100 min. bereiden
240 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 170 °C. Bekleed de bodem van de vormen met bakpapier. Smelt 200 g chocolade au bain-marie en laat iets afkoelen. Klop met de mixer de boter en basterdsuiker tot de suiker is opgelost. Voeg 1 voor 1 de eidooiers toe. Doe de gesmolten chocolade erbij. Spatel de bloem en noten erdoor. Klop de eiwitten stijf. Spatel luchtig door het beslag. Verdeel het beslag over de vormen en bak de taarten in ca. 45 min. naast elkaar gaar. Laat 4 uur afkoelen.
Doe ondertussen de rest van de chocolade in een schaaltje. Verwarm de slagroom in een steelpan, schenk bij de chocolade en roer tot een homogene massa (ganache). Laat afkoelen.
Bestrijk de bovenkant van 1 taart met ganache. Leg de andere taart erop. Bestrijk rondom met de rest van de ganache.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 g chocolade
200 g boter
200 g witte basterdsuiker
6 eieren
200 g bloem
1 bakje macadamianoten
200 ml slagroom
Dit heb je nodig
bakpapier, 2 springvormen (Ø 20 cm), ingevet