Macadamia-chocoladetaart
bewaar
bewaar

Macadamia-chocoladetaart

1 uur 40 min. bereiden / 4 uur wachten

7 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 170 °C. Bekleed de bodem van de vormen met bakpapier. Smelt 200 g chocolade au bain-marie en laat iets afkoelen. Klop met de mixer de boter en basterdsuiker tot de suiker is opgelost. Voeg 1 voor 1 de eidooiers toe. Doe de gesmolten chocolade erbij. Spatel de bloem en noten erdoor. Klop de eiwitten stijf. Spatel luchtig door het beslag. Verdeel het beslag over de vormen en bak de taarten in ca. 45 min. naast elkaar gaar. Laat 4 uur afkoelen.

Doe ondertussen de rest van de chocolade in een schaaltje. Verwarm de slagroom in een steelpan, schenk bij de chocolade en roer tot een homogene massa (ganache). Laat afkoelen.

Bestrijk de bovenkant van 1 taart met ganache. Leg de andere taart erop. Bestrijk rondom met de rest van de ganache.

Ganache maken

Instructievideo - 01:43 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Macadamia-chocoladetaart

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig