Kaasplankje met dadelsalsa
Nadenken over welke kazen? Dat hebben wij al voor je gedaan.
Aan de slag
Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Ontpit en snijd de dadels fijn, hak de walnoten fijn en snijd de basilicum. Meng met het citroenrasp, citroensap, de walnoten en het basilicum en laat minstens 15 min. staan, zodat de smaken goed kunnen intrekken.
Leg de kazen op een grote plank, doe de dadelsalsa in een schaaltje en zet deze in het midden van de plank. Serveer met puntjes muesli-notenbrood, boulogne stokbrood en pain de Bastille.
Kaasplankje met dadelsalsa
Nadenken over welke kazen? Dat hebben wij al voor je gedaan.
nagerecht
null personen
1115 kcal
15 min. bereiden
15 min. wachten
Aan de slag
Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Ontpit en snijd de dadels fijn, hak de walnoten fijn en snijd de basilicum. Meng met het citroenrasp, citroensap, de walnoten en het basilicum en laat minstens 15 min. staan, zodat de smaken goed kunnen intrekken.
Leg de kazen op een grote plank, doe de dadelsalsa in een schaaltje en zet deze in het midden van de plank. Serveer met puntjes muesli-notenbrood, boulogne stokbrood en pain de Bastille.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
½ citroen
250 g verse dadels
50 g ongebrande walnoten
2 el verse basilicum
250 g roombrie
150 g Blue d'Auvergne blauwaderkaas 50+
150 g port salut
250 g Old Amsterdam oude kaas
2 sneetjes muesli-notenbrood
½ Boulogne stokbrood
2 sneetjes pain de Bastille