Mangogelei met kaas
Aan de slag
Schil de mango en snijd het vruchtvlees van de pit. Houd 4 mooie plakjes mango apart. Pureer de rest van de mango in de blender met een snufje zout en een paar druppels citroensap.
Meng 3 dadels met de mangopuree.
Week de gelatine 5 min. in koud water. Doe 50 ml water in een kleine steelpan en voeg de poedersuiker toe. Verwarm kort. Knijp de gelatine uit en laat al roerend oplossen in het suikermengsel. Meng door het mango-dadelmengsel. Bedek de bodem van een vierkante schaal met bakpapier. Schenk er het mangomengsel in tot er een laag van 1/2 cm ontstaat. Laat afkoelen en laat 3 uur afgedekt in de koelkast opstijven.
Meng in een bakje de sherry met de gembersiroop.
Snijd van de brie, Port Salut en blauwaderkaas 4 gelijkvormige stukjes af, zodat er 4 cirkels gevormd kunnen worden ter grootte van de ronde steekvorm. Haal de kaas door het sherry-gembermengsel en laat uitlekken op een bord. Druk de kaas in cirkelvorm op een ovenplaat of vuurvaste schaal. U kunt de kaas nu met de crème brûléebrander licht karamelliseren.
Houd wat takjes basilicum achter en meng de rest van het basilicum in de keukenmachine met de resterende dadels, crème fraîche en Grana Padano naar smaak tot een crème.
Haal de gelei uit de koelkast en snijd in 4 rechthoeken. Steek uit iedere rechthoek met de steekvorm 2 rondjes. Bestrooi met wat poedersuiker en karamelliseer met de crème brûléebrander. Steek met dezelfde steekvorm 4 rondjes uit het brood.
Leg de mangogelei op een rechthoekig bord of schaal. Plaats in 1 van de 2 rondjes een rondje kaas, en schep in het andere rondje wat van het overgebleven gember-sherrymengsel. Garneer met de basilicumcrème en plakjes mango. Serveer met het geroosterde brood.
Gelatine verwerken
Instructievideo - 01:12 min.
Mangogelei met kaas
nagerecht
null personen
515 kcal
45 min. bereiden
180 min. wachten
Aan de slag
Schil de mango en snijd het vruchtvlees van de pit. Houd 4 mooie plakjes mango apart. Pureer de rest van de mango in de blender met een snufje zout en een paar druppels citroensap.
Meng 3 dadels met de mangopuree.
Week de gelatine 5 min. in koud water. Doe 50 ml water in een kleine steelpan en voeg de poedersuiker toe. Verwarm kort. Knijp de gelatine uit en laat al roerend oplossen in het suikermengsel. Meng door het mango-dadelmengsel. Bedek de bodem van een vierkante schaal met bakpapier. Schenk er het mangomengsel in tot er een laag van 1/2 cm ontstaat. Laat afkoelen en laat 3 uur afgedekt in de koelkast opstijven.
Meng in een bakje de sherry met de gembersiroop.
Snijd van de brie, Port Salut en blauwaderkaas 4 gelijkvormige stukjes af, zodat er 4 cirkels gevormd kunnen worden ter grootte van de ronde steekvorm. Haal de kaas door het sherry-gembermengsel en laat uitlekken op een bord. Druk de kaas in cirkelvorm op een ovenplaat of vuurvaste schaal. U kunt de kaas nu met de crème brûléebrander licht karamelliseren.
Houd wat takjes basilicum achter en meng de rest van het basilicum in de keukenmachine met de resterende dadels, crème fraîche en Grana Padano naar smaak tot een crème.
Haal de gelei uit de koelkast en snijd in 4 rechthoeken. Steek uit iedere rechthoek met de steekvorm 2 rondjes. Bestrooi met wat poedersuiker en karamelliseer met de crème brûléebrander. Steek met dezelfde steekvorm 4 rondjes uit het brood.
Leg de mangogelei op een rechthoekig bord of schaal. Plaats in 1 van de 2 rondjes een rondje kaas, en schep in het andere rondje wat van het overgebleven gember-sherrymengsel. Garneer met de basilicumcrème en plakjes mango. Serveer met het geroosterde brood.
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 mango
½ citroen
5 dadels
3 blaadjes gelatine
4 tl poedersuiker
3 el medium sherry
3 el gembersiroop
1 stukje brie
1 stukje Port Salut 50+
1 stukje blauwaderkaas
1 bakje basilicum
1½ el crème fraîche
1 stukje Grana Padano
4 sneetjes brood
Dit heb je nodig
blender, bakpapier, crème brûléebrander, keukenmachine, ronde steekvorm