Kaasplank met vijgen in earlgreysiroop
Earl grey en kaas zijn een verrassend duo. Het rokerige, geurige en citrusachtige van earl grey past perfect in een siroop bij geiten- en blauwaderkaas of brie.
Aan de slag
Haal de kazen uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
Breng ondertussen het water in een steelpan aan de kook. Doe de theezakjes erin (of losse thee in een theezeef) en laat op laag vuur tegen de kook aan 10 min. trekken. Verwijder de theezakjes en voeg de suiker toe. Roer 4-5 min. tot de suiker smelt en de siroop iets inkookt. Haal van het vuur en laat 20 min. afkoelen.
Snijd de vijgen in parten en leg in de siroop, zorg ervoor dat ze niet helemaal onderstaan. Serveer met de kaasjes.
Kaasplank met vijgen in earlgreysiroop
Earl grey en kaas zijn een verrassend duo. Het rokerige, geurige en citrusachtige van earl grey past perfect in een siroop bij geiten- en blauwaderkaas of brie.
nagerecht
null personen
430 kcal
20 min. bereiden
20 min. wachten
Aan de slag
Haal de kazen uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
Breng ondertussen het water in een steelpan aan de kook. Doe de theezakjes erin (of losse thee in een theezeef) en laat op laag vuur tegen de kook aan 10 min. trekken. Verwijder de theezakjes en voeg de suiker toe. Roer 4-5 min. tot de suiker smelt en de siroop iets inkookt. Haal van het vuur en laat 20 min. afkoelen.
Snijd de vijgen in parten en leg in de siroop, zorg ervoor dat ze niet helemaal onderstaan. Serveer met de kaasjes.
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
340 g oude geitenkaas
165 g boerenbrie
170 g Blue d'Auvergne blauwaderkaas 50+
150 ml water
2 zakjes organic earl grey tea
200 g fijne kristalsuiker
4 verse vijgen