Varkenshaas met kappertjesjus
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 220 °C. Aardappelgratin bereiden volgens aanwijzingen op verpakking. Boter met 1 el olijfolie in diepe braadpan lichtbruin laten worden. Hierin varkenshaas op matig vuur, met deksel half op pan, in ca. 20 min. rondom bruin en gaar bakken. Spruiten in ruim kokend water met zout naar smaak in 8-10 min. gaarkoken. Afgieten. Knoflook pellen en in plakjes snijden. 2 el olijfolie in droge spruitjespan verwarmen. Hierin knoflook snel lichtbruin bakken. Spruitjes toevoegen. Varkenshaas uit braadpan nemen en afgedekt even laten rusten. Kappertjes, 2 el vocht van kappertjes, mosterd, honing en 1/2 kopje water aan braadpan toevoegen en jus al roerend tegen de kook aan laten komen. Zout en peper naar smaak toevoegen. Vlees in plakken snijden en over 4 borden verdelen. Aardappelgratin en spruitjes ernaast scheppen. Kappertjesjus over vlees scheppen.
Varkenshaas met kappertjesjus
hoofdgerecht
null personen
642 kcal
45 min. bereiden
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 220 °C. Aardappelgratin bereiden volgens aanwijzingen op verpakking. Boter met 1 el olijfolie in diepe braadpan lichtbruin laten worden. Hierin varkenshaas op matig vuur, met deksel half op pan, in ca. 20 min. rondom bruin en gaar bakken. Spruiten in ruim kokend water met zout naar smaak in 8-10 min. gaarkoken. Afgieten. Knoflook pellen en in plakjes snijden. 2 el olijfolie in droge spruitjespan verwarmen. Hierin knoflook snel lichtbruin bakken. Spruitjes toevoegen. Varkenshaas uit braadpan nemen en afgedekt even laten rusten. Kappertjes, 2 el vocht van kappertjes, mosterd, honing en 1/2 kopje water aan braadpan toevoegen en jus al roerend tegen de kook aan laten komen. Zout en peper naar smaak toevoegen. Vlees in plakken snijden en over 4 borden verdelen. Aardappelgratin en spruitjes ernaast scheppen. Kappertjesjus over vlees scheppen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 doosjes aardappelgratin
25 g zachte boter
3 eetlepels olijfolie
300 g varkenshaas
2 zakken spruitjes
3 teentjes knoflook
3 eetlepels kappertjes
1 theelepel mosterd
1 theelepel honing