Varkenshaas met gekaramelliseerde wortels & aardappelgratin
Het karamelliseren van de wortels duurt misschien even, maar het is de tijd zéker waard.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Schil ondertussen de bospeen. Kneus de tenen knoflook met een mes en pel ze. Verhit de helft van de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag en voeg de wortel toe. Bak op middelhoog vuur in ca. 25 min. gaar. Keer regelmatig. Voeg na 15 min. de honing en gekneusde knoflook toe en zet het vuur laag.
Bak ondertussen de aardappelgratin in de ovenschaal volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit ondertussen de rest van de boter in een koekenpan. Bak de varkenshaas in 2 min. per kant op hoog vuur goudbruin. Zet het vuur lager, voeg de bouillon toe en laat in 15 min. gaar worden. Neem uit de pan en laat 5 min. rusten onder een deksel of aluminiumfolie. Bewaar de jus.
Snijd de peterselie fijn. Schep om met de wortels. Snijd de varkenshaas in plakjes. Verdeel de jus over het vlees en serveer met de wortels en gratin.
Varkenshaas met gekaramelliseerde wortels & aardappelgratin
Het karamelliseren van de wortels duurt misschien even, maar het is de tijd zéker waard.
hoofdgerecht
null personen
765 kcal
30 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Schil ondertussen de bospeen. Kneus de tenen knoflook met een mes en pel ze. Verhit de helft van de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag en voeg de wortel toe. Bak op middelhoog vuur in ca. 25 min. gaar. Keer regelmatig. Voeg na 15 min. de honing en gekneusde knoflook toe en zet het vuur laag.
Bak ondertussen de aardappelgratin in de ovenschaal volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit ondertussen de rest van de boter in een koekenpan. Bak de varkenshaas in 2 min. per kant op hoog vuur goudbruin. Zet het vuur lager, voeg de bouillon toe en laat in 15 min. gaar worden. Neem uit de pan en laat 5 min. rusten onder een deksel of aluminiumfolie. Bewaar de jus.
Snijd de peterselie fijn. Schep om met de wortels. Snijd de varkenshaas in plakjes. Verdeel de jus over het vlees en serveer met de wortels en gratin.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 bos bospeen
2 tenen knoflook
50 g ongezouten roomboter
1 el Langnese wilde-bloemenhoning
500 g aardappelgratin naturel
300 g varkenshaas
150 ml groentebouillon
7½ g verse platte peterselie
Dit heb je nodig
kleine koekenpan met antiaanbaklaag (Ø 20 cm)
ovenschaal (15 x 20 cm, ingevet)