Truffelgratins met champignons, cherrytomaten & gegrilde varkenshaas
bewaar
bewaar

Truffelgratins met champignons, cherrytomaten & gegrilde varkenshaas

Aardappelen, groenten en vlees... Maar dan wel in een heel feestelijke outfit!

25 min. bereiden / 20 min. oventijd

8 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 220 °C. Laat ondertussen de boter op kamertemperatuur komen. Bereid de gratins volgens de aanwijzingen op de verpakking in de oven. Leg de laatste 10 min. de cherrytomaten erbij en besprenkel met een ½ el olie (per 4 personen), peper en eventueel zout.

Halveer de varkenshaas in de lengte. Meng ⅔ van de olie, peper en eventueel zout en bestrijk de varkenshaas er rondom mee. Verhit de grillpan en gril het vlees in 10 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Keer regelmatig.

Veeg ondertussen de champignons schoon met keukenpapier en snijd fijn. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de kastanjechampignons op middelhoog vuur in 3 min. goudbruin en gaar en giet af.

Snijd de peterselie fijn en meng met de champignons en de truffeltapenade. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng de roomboter met de rest van de truffeltapenade.

Snijd de varkenshaas in schuine plakken. Verdeel de champignons over de gratins en verdeel samen met de varkenshaas en cherrytomaten over de borden. Serveer de varkenshaas met de truffelboter.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Truffelgratins met champignons, cherrytomaten & gegrilde varkenshaas

Aardappelen, groenten en vlees... Maar dan wel in een heel feestelijke outfit!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig