Truffelgratins met champignons, cherrytomaten & gegrilde varkenshaas
Aardappelen, groenten en vlees... Maar dan wel in een heel feestelijke outfit!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Laat ondertussen de boter op kamertemperatuur komen. Bereid de gratins volgens de aanwijzingen op de verpakking in de oven. Leg de laatste 10 min. de cherrytomaten erbij en besprenkel met een ½ el olie (per 4 personen), peper en eventueel zout.
Halveer de varkenshaas in de lengte. Meng ⅔ van de olie, peper en eventueel zout en bestrijk de varkenshaas er rondom mee. Verhit de grillpan en gril het vlees in 10 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Keer regelmatig.
Veeg ondertussen de champignons schoon met keukenpapier en snijd fijn. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de kastanjechampignons op middelhoog vuur in 3 min. goudbruin en gaar en giet af.
Snijd de peterselie fijn en meng met de champignons en de truffeltapenade. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng de roomboter met de rest van de truffeltapenade.
Snijd de varkenshaas in schuine plakken. Verdeel de champignons over de gratins en verdeel samen met de varkenshaas en cherrytomaten over de borden. Serveer de varkenshaas met de truffelboter.
Truffelgratins met champignons, cherrytomaten & gegrilde varkenshaas
Aardappelen, groenten en vlees... Maar dan wel in een heel feestelijke outfit!
hoofdgerecht
null personen
610 kcal
25 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Laat ondertussen de boter op kamertemperatuur komen. Bereid de gratins volgens de aanwijzingen op de verpakking in de oven. Leg de laatste 10 min. de cherrytomaten erbij en besprenkel met een ½ el olie (per 4 personen), peper en eventueel zout.
Halveer de varkenshaas in de lengte. Meng ⅔ van de olie, peper en eventueel zout en bestrijk de varkenshaas er rondom mee. Verhit de grillpan en gril het vlees in 10 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Keer regelmatig.
Veeg ondertussen de champignons schoon met keukenpapier en snijd fijn. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de kastanjechampignons op middelhoog vuur in 3 min. goudbruin en gaar en giet af.
Snijd de peterselie fijn en meng met de champignons en de truffeltapenade. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng de roomboter met de rest van de truffeltapenade.
Snijd de varkenshaas in schuine plakken. Verdeel de champignons over de gratins en verdeel samen met de varkenshaas en cherrytomaten over de borden. Serveer de varkenshaas met de truffelboter.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
50 g ongezouten roomboter
400 g Aviko diepvries aardappelgratins met emmentaler kaas en room
250 g cherrytomaten aan de tak
3 el milde olijfolie
540 g varkenshaas
400 g kastanjechampignons
15 g verse peterselie
3 el truffeltapenade
Dit heb je nodig
grillpan