Aardappelgratin van de BBQ
Geef deze romige aardappelgratins wat rokerige BBQ-smaak mee. Lekker met gegrilde groenten!
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Snijd het bovenste kapje van de knoflookbol. Pak de bol in in aluminiumfolie. Leg op het barbecuerooster en pof in ca. 45 min. gaar.
Snijd ondertussen de aubergine en courgette in plakken van 2 cm. Snijd de rode ui in de lengte in 4 parten. Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in de lengte doormidden. Doe de groenten in een kom en voeg de helft van de olie, de Provençaalse kruiden, versgemalen zwarte peper en eventueel zout toe. Schep om.
Vet de grillschaal in met wat olijfolie, leg de gratins erin en verwarm 20 min. op de barbecue. Rooster de laatste 8 min. de groenten op de barbecue, keer halverwege. Verdeel de groenten over de borden, leg een gratin in het midden van elk bord.
Neem de knoflook van de barbecue en uit de folie en laat ca. 5 min. afkoelen. Druk de tenen uit de bol in een hoge beker, voeg de rest van de olijfolie toe en pureer met de staafmixer tot een gladde saus. Schep over de gegrilde groenten. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Aardappelgratin van de BBQ
Geef deze romige aardappelgratins wat rokerige BBQ-smaak mee. Lekker met gegrilde groenten!
hoofdgerecht
null personen
450 kcal
45 min. bereiden
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Snijd het bovenste kapje van de knoflookbol. Pak de bol in in aluminiumfolie. Leg op het barbecuerooster en pof in ca. 45 min. gaar.
Snijd ondertussen de aubergine en courgette in plakken van 2 cm. Snijd de rode ui in de lengte in 4 parten. Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in de lengte doormidden. Doe de groenten in een kom en voeg de helft van de olie, de Provençaalse kruiden, versgemalen zwarte peper en eventueel zout toe. Schep om.
Vet de grillschaal in met wat olijfolie, leg de gratins erin en verwarm 20 min. op de barbecue. Rooster de laatste 8 min. de groenten op de barbecue, keer halverwege. Verdeel de groenten over de borden, leg een gratin in het midden van elk bord.
Neem de knoflook van de barbecue en uit de folie en laat ca. 5 min. afkoelen. Druk de tenen uit de bol in een hoge beker, voeg de rest van de olijfolie toe en pureer met de staafmixer tot een gladde saus. Schep over de gegrilde groenten. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 bol knoflook
1 aubergine
1 courgette
1 rode ui
1 rode paprika
6 el milde olijfolie
2 el Provençaalse kruiden
400 g diepvries aardappelgratins met emmentaler kaas en room
Dit heb je nodig
barbecue
aluminium grillschaal (wegwerp, 16 x 26 cm)
staafmixer met hoge beker