Spicy kabeljauw met witlof en kerriesaus
Alle lof voor witlof. Zeker met een lekker gebakken visje erbij.
Aan de slag
Maak de witlof schoon en snijd in de lengte in vieren. Breng in een ruime pan met water en zout naar smaak de witlof aan aan de kook. Kook met de deksel half op de pan voor 10 min. Giet af.
Wrijf de bevroren vis rondom in met 1 1/2 tl kerriepoeder, 1 tl sambal en eventueel wat zout. Verhit 3 el olie in een koekenpan en bak hierin de kabeljauwfilet in ca. 12 min. aan beide kanten lichtbruin en gaar.
Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak hierin de aardappeltjes in ca. 10 min. rondom bruin en gaar. Roer de rest van de sambal en kerriepoeder erdoor. Bereid intussen de kerriesaus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Spicy kabeljauw met witlof en kerriesaus
Alle lof voor witlof. Zeker met een lekker gebakken visje erbij.
hoofdgerecht
null personen
405 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Maak de witlof schoon en snijd in de lengte in vieren. Breng in een ruime pan met water en zout naar smaak de witlof aan aan de kook. Kook met de deksel half op de pan voor 10 min. Giet af.
Wrijf de bevroren vis rondom in met 1 1/2 tl kerriepoeder, 1 tl sambal en eventueel wat zout. Verhit 3 el olie in een koekenpan en bak hierin de kabeljauwfilet in ca. 12 min. aan beide kanten lichtbruin en gaar.
Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak hierin de aardappeltjes in ca. 10 min. rondom bruin en gaar. Roer de rest van de sambal en kerriepoeder erdoor. Bereid intussen de kerriesaus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
750 g witlof
400 g verse kabeljauwfilets
2 tl kerriepoeder
1½ tl sambal oelek
4 el zonnebloemolie
700 g krieltjes
140 g mix voor groentesaus milde kerrie