Karamelappels
Tover die gewone appel om tot een heerlijke zoete traktatie.
Aan de slag
Breng de kristalsuiker met het water in een steelpan met dikke bodem op middelhoog vuur aan de kook, zonder te roeren. Laat zonder deksel op de pan op middelhoog vuur in 15-20 min. inkoken tot karamel. Niet roeren! De kleur van de karamel moet goudbruin zijn. Let op dat de karamel niet te donker wordt, dan smaakt hij bitter.
Boen de appels schoon, steek de (saté)prikkers in de appels in de schil en wentel door de karamel. Leg de appels op een vel bakpapier. Werk snel, anders wordt de karamel hard en kun je hem niet meer gebruiken. Laat afkoelen en serveer.
Karamelappels
Tover die gewone appel om tot een heerlijke zoete traktatie.
null personen
225 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Breng de kristalsuiker met het water in een steelpan met dikke bodem op middelhoog vuur aan de kook, zonder te roeren. Laat zonder deksel op de pan op middelhoog vuur in 15-20 min. inkoken tot karamel. Niet roeren! De kleur van de karamel moet goudbruin zijn. Let op dat de karamel niet te donker wordt, dan smaakt hij bitter.
Boen de appels schoon, steek de (saté)prikkers in de appels in de schil en wentel door de karamel. Leg de appels op een vel bakpapier. Werk snel, anders wordt de karamel hard en kun je hem niet meer gebruiken. Laat afkoelen en serveer.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g kristalsuiker
4 el water
6 Elstar appels
Dit heb je nodig
sateprikkers
bakpapier