Opperdepop: mini-appelflapjes 24+ mnd
Appelflapjes doen het altijd goed bij visite, zeker als ze zo lekker klein en zoet zijn.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 225 °C. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Schil de appel en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in piepkleine blokjes. Meng de appel in een kom met de custard en suiker.
Snijd de plakjes bladerdeeg diagonaal doormidden. Schep op een helft van elk driehoekje een beetje van het appelmengsel. Vouw het deeg over de appel dicht, zodat je kleine driehoekjes krijgt. Duw de naden goed dicht met een vork. Leg de appelflapjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Klop het ei los en bestrijk de appelflapjes ermee.
Bak de appelflapjes in het midden van de oven in ca. 15 min. goudbruin en gaar. Laat afkoelen tot lauwwarm.
Opperdepop: mini-appelflapjes 24+ mnd
Appelflapjes doen het altijd goed bij visite, zeker als ze zo lekker klein en zoet zijn.
null porties
110 kcal
20 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 225 °C. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Schil de appel en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in piepkleine blokjes. Meng de appel in een kom met de custard en suiker.
Snijd de plakjes bladerdeeg diagonaal doormidden. Schep op een helft van elk driehoekje een beetje van het appelmengsel. Vouw het deeg over de appel dicht, zodat je kleine driehoekjes krijgt. Duw de naden goed dicht met een vork. Leg de appelflapjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Klop het ei los en bestrijk de appelflapjes ermee.
Bak de appelflapjes in het midden van de oven in ca. 15 min. goudbruin en gaar. Laat afkoelen tot lauwwarm.
algemeen:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
5 plakjes diepvries bladerdeeg
1 Elstar appel
2 el custardpoeder
1 el kristalsuiker
1 middelgroot ei
Dit heb je nodig
bakpapier