Opperdepop: rupsbroodjes met knakworst (24+ mnd)
De ideale traktatie voor als ze jarig zijn: feestelijk, hartig en heel origineel.
Aan de slag
Meng in een kom de broodmix met het water en de boter en kneed tot een soepel deeg. Laat het deeg afgedekt met vershoudfolie 30 min. rijzen op kamertemperatuur.
Verwarm de oven voor op 225 °C. Verdeel het deeg in gelijke balletjes. Rek ze uit tot langwerpige lapjes die iets langer zijn dan de knakworsten. Laat de knakworsten goed uitlekken en dep droog met keukenpapier. Leg op elke reep deeg 1 worstje. Vouw het deeg over de worstjes dicht; de worstjes moeten helemaal verpakt zijn. Druk de naden goed aan.
Rol de rolletjes op het werkblad een paar keer heen en weer om ze glad te maken. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Klop het ei los en bestrijk de rupsen ermee. Duw in elke ‘kop’ 2 krenten als ogen.
Bak de broodrupsen in de oven in ca. 15 min. goudbruin en gaar. Laat afkoelen en leg op een dienblad.
Rupsbroodjes met knakworst
Instructievideo - 02:43 min.
Opperdepop: rupsbroodjes met knakworst (24+ mnd)
De ideale traktatie voor als ze jarig zijn: feestelijk, hartig en heel origineel.
null porties
135 kcal
20 min. bereiden
30 min. wachten
15 min. oventijd
Aan de slag
Meng in een kom de broodmix met het water en de boter en kneed tot een soepel deeg. Laat het deeg afgedekt met vershoudfolie 30 min. rijzen op kamertemperatuur.
Verwarm de oven voor op 225 °C. Verdeel het deeg in gelijke balletjes. Rek ze uit tot langwerpige lapjes die iets langer zijn dan de knakworsten. Laat de knakworsten goed uitlekken en dep droog met keukenpapier. Leg op elke reep deeg 1 worstje. Vouw het deeg over de worstjes dicht; de worstjes moeten helemaal verpakt zijn. Druk de naden goed aan.
Rol de rolletjes op het werkblad een paar keer heen en weer om ze glad te maken. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Klop het ei los en bestrijk de rupsen ermee. Duw in elke ‘kop’ 2 krenten als ogen.
Bak de broodrupsen in de oven in ca. 15 min. goudbruin en gaar. Laat afkoelen en leg op een dienblad.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
225 g bakmix voor witbrood
150 ml lauwwarm water
15 g ongezouten roomboter
10 knakworst in blik
1 middelgroot ei
20 krenten
Dit heb je nodig
bakpapier