Opperdepop: kruimelkoekjes met jam 24+ mnd
Verjaardag? Deze makkelijk te maken koekjes zijn superleuk om uit te delen.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de boter in kleine blokjes. Doe met de bloem en suiker in een kom en wrijf met je vingertoppen tot een kruimelig deeg. Vet het bakblik in en verdeel de helft van het deeg er in een dunne laag over. Druk goed aan.
Bestrijk de deegbodem voorzichtig met de jam. Strooi de rest van het kruimeldeeg erover en duw voorzichtig aan. Bak de kruimelkoek in de oven in ca. 20 min. goudbruin en laat afkoelen.
Snijd de zijkanten los en snijd de koek in 16 vierkante koekjes. Neem voorzichtig uit de vorm en steek in elk koekje een parapluutje.
Opperdepop: kruimelkoekjes met jam 24+ mnd
Verjaardag? Deze makkelijk te maken koekjes zijn superleuk om uit te delen.
null porties
145 kcal
15 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de boter in kleine blokjes. Doe met de bloem en suiker in een kom en wrijf met je vingertoppen tot een kruimelig deeg. Vet het bakblik in en verdeel de helft van het deeg er in een dunne laag over. Druk goed aan.
Bestrijk de deegbodem voorzichtig met de jam. Strooi de rest van het kruimeldeeg erover en duw voorzichtig aan. Bak de kruimelkoek in de oven in ca. 20 min. goudbruin en laat afkoelen.
Snijd de zijkanten los en snijd de koek in 16 vierkante koekjes. Neem voorzichtig uit de vorm en steek in elk koekje een parapluutje.
algemeen:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
150 g ongezouten roomboter
200 g tarwebloem
85 g witte basterdsuiker
5 el kersenjam
Dit heb je nodig
bakvorm (20 x 20 cm)
papieren parapluutjes