Opperdepop: kruimelkoekjes met jam 24+ mnd
bewaar
bewaar

Opperdepop: kruimelkoekjes met jam 24+ mnd

Verjaardag? Deze makkelijk te maken koekjes zijn superleuk om uit te delen.

15 min. bereiden / 20 min. oventijd

4 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de boter in kleine blokjes. Doe met de bloem en suiker in een kom en wrijf met je vingertoppen tot een kruimelig deeg. Vet het bakblik in en verdeel de helft van het deeg er in een dunne laag over. Druk goed aan.

Bestrijk de deegbodem voorzichtig met de jam. Strooi de rest van het kruimeldeeg erover en duw voorzichtig aan. Bak de kruimelkoek in de oven in ca. 20 min. goudbruin en laat afkoelen.

Snijd de zijkanten los en snijd de koek in 16 vierkante koekjes. Neem voorzichtig uit de vorm en steek in elk koekje een parapluutje.

algemeenBron: Opperdepop 2006, Albert Heijn
variatietipIn plaats van kersenjam kun je ook andere jams gebruiken, zoals aardbeien-, abrikozen-, bosvruchten- of bramenjam. Neem geen halvajam, want dan worden de koekjes niet stevig genoeg.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Opperdepop: kruimelkoekjes met jam 24+ mnd

Verjaardag? Deze makkelijk te maken koekjes zijn superleuk om uit te delen.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig