Schouderkarbonade met appel en tijmjus
De appels geven een lekker zoet/zuur smaakcontrast waardoor het vlees nog lekker is.
Aan de slag
Dep de karbonaden droog met keukenpapier en bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit ¼ van de boter in een koekenpan en bak de karbonaden in 10 min. goudbruin. Keer na 5 min. Haal ondertussen de blaadjes van de takjes tijm.
Boen de appels schoon, snijd ongeschild in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd de parten in de lengte in 3 stukken. Verhit in een andere koekenpan ¼ van de boter en bak de appelpartjes op middelhoog vuur goudbruin. Haal de karbonaden uit de pan, leg op een bord en houd warm onder een deksel of aluminiumfolie.
Verhit de rest van de boter in de pan waarin het vlees is gebakken, voeg de tijmblaadjes en het water toe. Breng aan de kook en roer met een houten lepel de aanbaksels los van de bodem. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de karbonaden en appelpartjes met de jus.
Schouderkarbonade met appel en tijmjus
De appels geven een lekker zoet/zuur smaakcontrast waardoor het vlees nog lekker is.
hoofdgerecht
null personen
456 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Dep de karbonaden droog met keukenpapier en bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit ¼ van de boter in een koekenpan en bak de karbonaden in 10 min. goudbruin. Keer na 5 min. Haal ondertussen de blaadjes van de takjes tijm.
Boen de appels schoon, snijd ongeschild in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd de parten in de lengte in 3 stukken. Verhit in een andere koekenpan ¼ van de boter en bak de appelpartjes op middelhoog vuur goudbruin. Haal de karbonaden uit de pan, leg op een bord en houd warm onder een deksel of aluminiumfolie.
Verhit de rest van de boter in de pan waarin het vlees is gebakken, voeg de tijmblaadjes en het water toe. Breng aan de kook en roer met een houten lepel de aanbaksels los van de bodem. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de karbonaden en appelpartjes met de jus.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 scharrelschouderkarbonaden
80 g ongezouten roomboter
6 takjes verse tijm
2 Elstar appels
75 ml water