Schouderkarbonade met appel en tijmjus
bewaar
bewaar

Schouderkarbonade met appel en tijmjus

De appels geven een lekker zoet/zuur smaakcontrast waardoor het vlees nog lekker is.

15 min. bereiden

5 ingrediënten

Aan de slag

Dep de karbonaden droog met keukenpapier en bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit ¼ van de boter in een koekenpan en bak de karbonaden in 10 min. goudbruin. Keer na 5 min. Haal ondertussen de blaadjes van de takjes tijm.

Boen de appels schoon, snijd ongeschild in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd de parten in de lengte in 3 stukken. Verhit in een andere koekenpan ¼ van de boter en bak de appelpartjes op middelhoog vuur goudbruin. Haal de karbonaden uit de pan, leg op een bord en houd warm onder een deksel of aluminiumfolie.

Verhit de rest van de boter in de pan waarin het vlees is gebakken, voeg de tijmblaadjes en het water toe. Breng aan de kook en roer met een houten lepel de aanbaksels los van de bodem. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de karbonaden en appelpartjes met de jus.

combinatietipLekker met aardappelpuree.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Schouderkarbonade met appel en tijmjus

De appels geven een lekker zoet/zuur smaakcontrast waardoor het vlees nog lekker is.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig