Zuurkoolschotel met appel en bonen
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 200 °C. In hapjespan helft van boter verhitten en ui 5 minuten fruiten. Zuurkool met kaneel erdoor scheppen en bier erbij schenken. Zuurkool afgedekt in 25 minuten zachtjes gaarstoven. Op smaak brengen met zout en peper. Met appelboor klokhuizen uit appels steken. Appels in dunne plakken snijden. In zeef bonen afspoelen onder koud water en laten uitlekken. In keukenmachine bonen pureren en op smaak brengen met zout en peper. Rest van boter smelten. Zuurkool over bodem van ovenschaal verdelen. Driekwart van appelplakken er dakpansgewijs op leggen en bonenpuree erover uitstrijken. Rest van appelplakken in rijtje op bonenpuree leggen. Bonenpuree en appel bestrijken met gesmolten boter. Peper erboven malen. In midden van oven zuurkoolschotel in 25-30 minuten heet en gaar laten worden.
Zuurkoolschotel met appel en bonen
hoofdgerecht
null personen
320 kcal
40 min. bereiden
25 min. wachten
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 200 °C. In hapjespan helft van boter verhitten en ui 5 minuten fruiten. Zuurkool met kaneel erdoor scheppen en bier erbij schenken. Zuurkool afgedekt in 25 minuten zachtjes gaarstoven. Op smaak brengen met zout en peper. Met appelboor klokhuizen uit appels steken. Appels in dunne plakken snijden. In zeef bonen afspoelen onder koud water en laten uitlekken. In keukenmachine bonen pureren en op smaak brengen met zout en peper. Rest van boter smelten. Zuurkool over bodem van ovenschaal verdelen. Driekwart van appelplakken er dakpansgewijs op leggen en bonenpuree erover uitstrijken. Rest van appelplakken in rijtje op bonenpuree leggen. Bonenpuree en appel bestrijken met gesmolten boter. Peper erboven malen. In midden van oven zuurkoolschotel in 25-30 minuten heet en gaar laten worden.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
50 g roomboter
4 uien
1 pakje zuurkool
1 theelepel kaneel
200 ml bier
3 appels
1 blik witte bonen
Dit heb je nodig
keukenmachine
ovenschaal inhoud ca. 2 liter, ingevet
appelboor