Zuurkoolschotel met appel, bonen en rucola
En natuurlijk ontbreekt de rookworst niet.
30 min. bereiden
8 ingrediënten
Aan de slag
Verwarm de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe ondertussen de bonen in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Snijd de knoflook fijn. Boen de appels schoon, snijd in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees met schil in dunne reepjes (julienne).
Verhit de olie in een hapjespan en bak het karwijzaad 1 min. op middelhoog vuur. Voeg de zuurkool en knoflook toe en bak 5 min. op laag vuur. Voeg de bonen toe en verwarm 4 min. Neem de pan van het vuur en schep de rucola en appel er voorzichtig door. Snijd de worst in plakjes. Verdeel de zuurkool over diepe borden en leg de worst erop.
Julienne snijden
Instructievideo - 00:42 min.
Zuurkoolschotel met appel, bonen en rucola
En natuurlijk ontbreekt de rookworst niet.
hoofdgerecht
null personen
30 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe ondertussen de bonen in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Snijd de knoflook fijn. Boen de appels schoon, snijd in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees met schil in dunne reepjes (julienne).
Verhit de olie in een hapjespan en bak het karwijzaad 1 min. op middelhoog vuur. Voeg de zuurkool en knoflook toe en bak 5 min. op laag vuur. Voeg de bonen toe en verwarm 4 min. Neem de pan van het vuur en schep de rucola en appel er voorzichtig door. Snijd de worst in plakjes. Verdeel de zuurkool over diepe borden en leg de worst erop.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 Veluwse fijne rookworst
800 g witte bonen in blik
1 teen knoflook
2 elstar-appels
1 el (arachide)olie
2 tl karwijzaad
500 g verse zuurkool
75 g rucola