Zuurkool met appel en bonen
bewaar
bewaar

Zuurkool met appel en bonen

1 uur bereiden

7 ingrediënten

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 200 °C. In hapjespan helft van boter verhitten en ui 5 min. fruiten. Zuurkool met kaneel erdoor scheppen en bier erbij schenken. Zuurkool afgedekt in 25 min. zachtjes gaarstoven. Op smaak brengen met zout en peper. Met appelboor klokhuizen uit appels steken. Appels in dunne plakken snijden. In zeef bonen afspoelen onder koud water en laten uitlekken. In keukenmachine bonen pureren en op smaak brengen met zout en peper. Rest van boter smelten. Zuurkool over bodem van ovenschaal verdelen. Driekwart van appelplakken er dakpansgewijs op leggen en bonenpuree erover uitstrijken. Rest van appelplakken in rijtje op bonenpuree leggen. Bonenpuree en appel bestrijken met gesmolten boter. Peper erboven malen. In midden van oven zuurkoolschotel in 25-30 min. heet en gaar laten worden.

algemeenprijs per persoon 0.80 (in oktober/november 2005)

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Zuurkool met appel en bonen

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig