Tofu met sinaasappel-gembersnijbonen
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Meng het sinaasappelsap en de sinaasappelrasp met de sojasaus, de gembersiroop en de sesamolie. Voeg 4 eetlepels water toe. Roer dit mengsel door de snijbonen. Maak laagjes van de ongekookte rijst, de snijbonen en de tofureepjes in de ovenschaal. Dek af met aluminiumfolie. Zet de schaal 20 minuten in de oven, de laatste 10 minuten zonder aluminiumfolie.
Tofu met sinaasappel-gembersnijbonen
hoofdgerecht
null personen
405 kcal
10 min. bereiden
20 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Meng het sinaasappelsap en de sinaasappelrasp met de sojasaus, de gembersiroop en de sesamolie. Voeg 4 eetlepels water toe. Roer dit mengsel door de snijbonen. Maak laagjes van de ongekookte rijst, de snijbonen en de tofureepjes in de ovenschaal. Dek af met aluminiumfolie. Zet de schaal 20 minuten in de oven, de laatste 10 minuten zonder aluminiumfolie.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 sinaasappel
3 eetlepels Japanse sojasaus
2 eetlepels gembersiroop
1 eetlepel sesamolie
500 g snijbonen
1 doosje basmatirijst
2 bakjes tofu roerbak fijngekruid
Dit heb je nodig
aluminiumfolie
ovenschaal inhoud ca. 2 liter