Tofu in pittige ketjapsaus
Aan de slag
Rijst volgens gebruiksaanwijzing koken. Sambal door ketjap mengen. Knoflook boven ketjap uitpersen. Marinade met tofu mengen. Sperziebonen schoonmaken en in 8 min. gaarkoken. In koekenpan olie verhitten. Tofu uit marinade scheppen en 5 min. zacht bakken. Marinade en 100 ml water aan tofu toevoegen en verwarmen. Met zout en peper op smaak brengen. Pinda's grof hakken. Tofu met ketjapsaus, sperziebonen en rijst over vier borden verdelen. Tofu met pinda's bestrooien. Lekker met schijfjes komkommer.
Tofu in pittige ketjapsaus
hoofdgerecht
null personen
820 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Rijst volgens gebruiksaanwijzing koken. Sambal door ketjap mengen. Knoflook boven ketjap uitpersen. Marinade met tofu mengen. Sperziebonen schoonmaken en in 8 min. gaarkoken. In koekenpan olie verhitten. Tofu uit marinade scheppen en 5 min. zacht bakken. Marinade en 100 ml water aan tofu toevoegen en verwarmen. Met zout en peper op smaak brengen. Pinda's grof hakken. Tofu met ketjapsaus, sperziebonen en rijst over vier borden verdelen. Tofu met pinda's bestrooien. Lekker met schijfjes komkommer.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 g rijst
3 theelepels sambal
8 eetlepels ketjap manis
2 teentjes knoflook
2 pakjes tofu roerbak fijngekruid
700 g sperziebonen
4 eetlepels zonnebloemolie
50 g gezouten pinda's