Ravioli aperti
Aan de slag
Laat de ontdooide spinazie goed uitlekken in een vergiet, druk er zo veel mogelijk vocht uit. Meng de spinazie met de ricotta, de mortadella, het ei, de bloem en 2/3 van de kaas. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Bestuif je handen met bloem en vorm 40 ovale balletjes van het mengsel. Breng intussen in een ruime pan water met zout aan de kook. Kook de balletjes ravioli in 4-5 porties gaar. Ze zijn gaar wanneer ze komen bovendrijven. Neem ze met een schuimspaan uit de pan en houd ze tot gebruik warm onder aluminiumfolie. Verwarm intussen in een andere pan de boter met de salie. Schenk de salieboter over de ravioli en bestrooi het gerecht met de rest van de kaas.
Ravioli aperti
voorgerecht
null personen
465 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Laat de ontdooide spinazie goed uitlekken in een vergiet, druk er zo veel mogelijk vocht uit. Meng de spinazie met de ricotta, de mortadella, het ei, de bloem en 2/3 van de kaas. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Bestuif je handen met bloem en vorm 40 ovale balletjes van het mengsel. Breng intussen in een ruime pan water met zout aan de kook. Kook de balletjes ravioli in 4-5 porties gaar. Ze zijn gaar wanneer ze komen bovendrijven. Neem ze met een schuimspaan uit de pan en houd ze tot gebruik warm onder aluminiumfolie. Verwarm intussen in een andere pan de boter met de salie. Schenk de salieboter over de ravioli en bestrooi het gerecht met de rest van de kaas.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g bladspinazie
100 g ricotta
100 g mortadella (vleeswaren)
1 ei
100 g bloem
150 g Parmezaanse kaas
¼ tl nootmuskaat
50 g boter
8 blaadjes verse salie