Ravioli met braadworst-ricottavulling
Aan de slag
Olie in kleine, hoge pan verhitten. Van salie 12 blaadjes goed droogdeppen en per 4 blaadjes tegelijk 10 sec. in olie onderdompelen. Salie uit pan nemen en op keukenpapier laten uitlekken (4 el salieolie bewaren). Braadworsten van vel ontdoen en vlees in kleine stukjes verbrokkelen. In kom braadworst met ricotta en eierdooier mengen. Rest van salie zeer fijn snijden en door mengsel scheppen. Helft van pastavel op met bloem bestoven werkblad leggen. Ricottavulling in bergjes op enige afstand van elkaar op vel scheppen. Met in water gedoopt kwastje rechte lijnen tussen bergjes door trekken. Tweede pastavel precies op pastavel met ricottavulling leggen. Bovenste vel voorzichtig tussen bergjes ricottavulling dichtdrukken. Snel en zorgvuldig werken, deegvellen moeten vochtig en soepel blijven. Pasta tot gebruik afdekken met vochtige theedoek. Met mes of raviolisnijder envelopjes van elkaar snijden. In pan met ruim kokend water en zout ravioli in 5 min. gaarkoken. Ravioli in vergiet laten uitlekken en in warme schaal overdoen. Met 4 el salieolie omscheppen en met (versgemalen) zwarte peper bestrooien. Ravioli met gefrituurde salieblaadjes garneren.
Ravioli met braadworst-ricottavulling
hoofdgerecht
null personen
550 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Olie in kleine, hoge pan verhitten. Van salie 12 blaadjes goed droogdeppen en per 4 blaadjes tegelijk 10 sec. in olie onderdompelen. Salie uit pan nemen en op keukenpapier laten uitlekken (4 el salieolie bewaren). Braadworsten van vel ontdoen en vlees in kleine stukjes verbrokkelen. In kom braadworst met ricotta en eierdooier mengen. Rest van salie zeer fijn snijden en door mengsel scheppen. Helft van pastavel op met bloem bestoven werkblad leggen. Ricottavulling in bergjes op enige afstand van elkaar op vel scheppen. Met in water gedoopt kwastje rechte lijnen tussen bergjes door trekken. Tweede pastavel precies op pastavel met ricottavulling leggen. Bovenste vel voorzichtig tussen bergjes ricottavulling dichtdrukken. Snel en zorgvuldig werken, deegvellen moeten vochtig en soepel blijven. Pasta tot gebruik afdekken met vochtige theedoek. Met mes of raviolisnijder envelopjes van elkaar snijden. In pan met ruim kokend water en zout ravioli in 5 min. gaarkoken. Ravioli in vergiet laten uitlekken en in warme schaal overdoen. Met 4 el salieolie omscheppen en met (versgemalen) zwarte peper bestrooien. Ravioli met gefrituurde salieblaadjes garneren.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
100 ml olijfolie
15 blaadjes salie
2 braadworsten
250 g ricotta
2 eieren
500 g zelfgemaakte pastavellen