Empanada's met groene-pepersalsa
Aan de slag
Kneed het bakmeel, de boter, 2 eieren en 2-3 el water tot een deeg. Laat het ca. 30 min. rusten in folie. Schep de pepers, bosui, koriander en knoflook om met de olie en breng op smaak met zout. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schep de cayennepeper om met de kip, chorizo en olijven en bestrooi met zout en peper. Verdeel het deeg in 6 gelijke bolletjes. Rol ze dun uit tot ronde plakken, beleg de helft van elke plak met 1/6 van het kip-chorizo-olijvenmengsel. Vouw de plakken dubbel en duw het randje dicht. Klop 1 ei los en bestrijk de empanada's ermee. Leg ze op een ingevette bakplaat. Bak ze in 30 min. gaar en goudbruin. Serveer met de groene-pepersalsa.
Empanada's met groene-pepersalsa
voorgerecht
null personen
700 kcal
40 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Kneed het bakmeel, de boter, 2 eieren en 2-3 el water tot een deeg. Laat het ca. 30 min. rusten in folie. Schep de pepers, bosui, koriander en knoflook om met de olie en breng op smaak met zout. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schep de cayennepeper om met de kip, chorizo en olijven en bestrooi met zout en peper. Verdeel het deeg in 6 gelijke bolletjes. Rol ze dun uit tot ronde plakken, beleg de helft van elke plak met 1/6 van het kip-chorizo-olijvenmengsel. Vouw de plakken dubbel en duw het randje dicht. Klop 1 ei los en bestrijk de empanada's ermee. Leg ze op een ingevette bakplaat. Bak ze in 30 min. gaar en goudbruin. Serveer met de groene-pepersalsa.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 g zelfrijzend bakmeel
200 g boter
3 eieren
10 groene pepers
2 zakjes bosuitjes
1 zakje verse koriander
2 teentjes knoflook
4 el olie
½ tl cayennepeper
200 g scharrelkipfilets
100 g chorizoworst
100 g groene olijven
Dit heb je nodig
plasticfolie