Lauwwarme tomatensalade met gegrilde kabeljauw
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Zet de tomaatpartjes met de snijvlakken naar boven naast elkaar in de ovenschaal. Bestrooi ze met de tijm en (versgemalen) zwarte peper en besprenkel met 1 el azijn en 2 el olie. Laat de tomaatjes in de oven in 15-20 min. gaar worden en laat ze daarna in het stoofvocht afkoelen tot lauwwarm. Snijd de paprika in 12 lange repen, verwijder de zaadlijsten, bestrijk ze dun met olie, rooster ze in een hete grillpan in 6-8 min. bruin en gaar en laat ze afkoelen tot lauwwarm. Wrijf de stukken kabeljauw in met paprikapoeder, peper, een mespunt zout en de rest van de azijn en bestrijk ze dun met olijfolie. Rooster de vis in de hete grillpan in 4-6 min. aan weerskanten bruin en gaar, leg de stukken op 4 borden en schep de tomaatjes ernaast. Druppel het tomatenstoofvocht erover en bestrooi met de olijven en het basilicum.
Lauwwarme tomatensalade met gegrilde kabeljauw
voorgerecht
null personen
240 kcal
20 min. bereiden
20 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Zet de tomaatpartjes met de snijvlakken naar boven naast elkaar in de ovenschaal. Bestrooi ze met de tijm en (versgemalen) zwarte peper en besprenkel met 1 el azijn en 2 el olie. Laat de tomaatjes in de oven in 15-20 min. gaar worden en laat ze daarna in het stoofvocht afkoelen tot lauwwarm. Snijd de paprika in 12 lange repen, verwijder de zaadlijsten, bestrijk ze dun met olie, rooster ze in een hete grillpan in 6-8 min. bruin en gaar en laat ze afkoelen tot lauwwarm. Wrijf de stukken kabeljauw in met paprikapoeder, peper, een mespunt zout en de rest van de azijn en bestrijk ze dun met olijfolie. Rooster de vis in de hete grillpan in 4-6 min. aan weerskanten bruin en gaar, leg de stukken op 4 borden en schep de tomaatjes ernaast. Druppel het tomatenstoofvocht erover en bestrooi met de olijven en het basilicum.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 Tasty Tom trostomaten
1 el verse tijmblaadjes
2 el balsamicoazijn
3 el olijfolie
1 rode paprika
600 g kabeljauwfilet
2 tl paprikapoeder
8 zwarte olijven zonder pit
1 bakje verse basilicum
Dit heb je nodig
grillpan
kleine, lage ovenschaal