Lauwwarme tomatensalade met gegrilde kabeljauw
bewaar
bewaar

Lauwwarme tomatensalade met gegrilde kabeljauw

20 min. bereiden / 20 min. wachten

9 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Zet de tomaatpartjes met de snijvlakken naar boven naast elkaar in de ovenschaal. Bestrooi ze met de tijm en (versgemalen) zwarte peper en besprenkel met 1 el azijn en 2 el olie. Laat de tomaatjes in de oven in 15-20 min. gaar worden en laat ze daarna in het stoofvocht afkoelen tot lauwwarm. Snijd de paprika in 12 lange repen, verwijder de zaadlijsten, bestrijk ze dun met olie, rooster ze in een hete grillpan in 6-8 min. bruin en gaar en laat ze afkoelen tot lauwwarm. Wrijf de stukken kabeljauw in met paprikapoeder, peper, een mespunt zout en de rest van de azijn en bestrijk ze dun met olijfolie. Rooster de vis in de hete grillpan in 4-6 min. aan weerskanten bruin en gaar, leg de stukken op 4 borden en schep de tomaatjes ernaast. Druppel het tomatenstoofvocht erover en bestrooi met de olijven en het basilicum.

algemeenTomaten bevatten weinig calorieën. Hun rode kleur danken ze aan de stof lycopeen, een antioxidant die het lichaam beschermt.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Lauwwarme tomatensalade met gegrilde kabeljauw

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig