Haringtartaartje
Aan de slag
Verwijder het staartje van de haringen en snijd de haringfilets in kleine blokjes (3-4 mm). Bestrijk de binnenkant van de koffiekopjes dun met de olie en bekleed ze met vershoudfolie.
Meng in een schaal de haring met de radijs, crème fraîche, het citroensap, 1 el dille en peper en zout. Verdeel het haringmengsel over de koffiekopjes. Druk goed aan.
Zet elk kopje omgekeerd op een bord. Verwijder voorzichtig het plasticfolie met het kopje, zodat de tartaartjes mooi op het bord terechtkomen. Garneer elk tartaartje met een toefje van de rest van de dille en peper.
Haringtartaartje
voorgerecht
null personen
160 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Verwijder het staartje van de haringen en snijd de haringfilets in kleine blokjes (3-4 mm). Bestrijk de binnenkant van de koffiekopjes dun met de olie en bekleed ze met vershoudfolie.
Meng in een schaal de haring met de radijs, crème fraîche, het citroensap, 1 el dille en peper en zout. Verdeel het haringmengsel over de koffiekopjes. Druk goed aan.
Zet elk kopje omgekeerd op een bord. Verwijder voorzichtig het plasticfolie met het kopje, zodat de tartaartjes mooi op het bord terechtkomen. Garneer elk tartaartje met een toefje van de rest van de dille en peper.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 Hollandse Nieuwe haringen
1 tl olijfolie
8 radijsjes
2 el crème fraîche
1 el citroensap
1 el verse dille
Dit heb je nodig
4 kleine koffiekopjes