Gemarineerde haring met roggebrood
Aan de slag
Doe de azijn en 100 ml water in een pan. Voeg de suiker, peperkorrels en koriander toe. Breng aan de kook en roer tot de suiker is opgelost. Laat helemaal afkoelen.
Voeg de ui, winterpeen, dille en haring toe aan de afgekoelde azijn. Schep alles in de weckpot, zet in de koelkast en laat minimaal 1 nacht staan. Serveer met roggebrood.
Gemarineerde haring met roggebrood
hoofdgerecht
null personen
270 kcal
20 min. bereiden
480 min. wachten
Aan de slag
Doe de azijn en 100 ml water in een pan. Voeg de suiker, peperkorrels en koriander toe. Breng aan de kook en roer tot de suiker is opgelost. Laat helemaal afkoelen.
Voeg de ui, winterpeen, dille en haring toe aan de afgekoelde azijn. Schep alles in de weckpot, zet in de koelkast en laat minimaal 1 nacht staan. Serveer met roggebrood.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 ml wittewijnazijn
1 el suiker
1 el peperkorrels
1 el gemalen koriander
1 rode ui
250 g winterpeen
4 takjes dille
4 Hollandse nieuwe haringen
4 sneetjes Brabants roggebrood
Dit heb je nodig
1 weckpot (inhoud 1 liter), uitgekookt