Tempura van tilapia en zomergroenten
Aan de slag
Schenk 6 cm olie in een wok en verhit tot 175 °C, controleer met behulp van de keukenthermometer. Dep de vis, paprika en courgette droog met keukenpapier.
Klop met een garde de tempuramix met 200 ml ijskoud water tot een beslag. Haal de vis en groenten in porties door het beslag en frituur in 3 min. goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier. Meng in een kommetje de sojasaus, sherry en bosuitjes en serveer dit als dipsaus bij de tempura.
Tempura van tilapia en zomergroenten
hoofdgerecht
null personen
355 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Schenk 6 cm olie in een wok en verhit tot 175 °C, controleer met behulp van de keukenthermometer. Dep de vis, paprika en courgette droog met keukenpapier.
Klop met een garde de tempuramix met 200 ml ijskoud water tot een beslag. Haal de vis en groenten in porties door het beslag en frituur in 3 min. goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier. Meng in een kommetje de sojasaus, sherry en bosuitjes en serveer dit als dipsaus bij de tempura.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
0 arachideolie
400 g tilapiafilet
1 rode paprika
1 courgette
1 pak tempuramix
6 el Japanse sojasaus
2 el droge sherry
2 bosuitjes
Dit heb je nodig
keukenthermometer