Tempura van kipfilet en shii-take
Aan de slag
Kurkuma, 1 tl tamarinde en 1 el sojasaus door kipfilet scheppen en 15 min. laten intrekken.
Frituurpan verhitten tot 175 °C. Van shii-take steeltjes verwijderen. In kom tempurameel met 200 ml ijskoud water tot beslag roeren. Kipfilet en shii-take in 3-4 aparte porties snel door beslag halen en in 3 min. goudbruin frituren. Telkens volgende portie net voor het frituren door beslag halen! Tempura op keukenpapier laten uitlekken. Intussen in magnetron groene groentemix volgens gebruiksaanwijzing gaarstomen. Rest van sojasaus met rest van tamarinde omroeren. Groentemix over vier borden verdelen en kip en paddestoelen ernaast leggen. Sojamengsel als dipsaus serveren.
Tempura van kipfilet en shii-take
hoofdgerecht
null personen
445 kcal
20 min. bereiden
15 min. wachten
Aan de slag
Kurkuma, 1 tl tamarinde en 1 el sojasaus door kipfilet scheppen en 15 min. laten intrekken.
Frituurpan verhitten tot 175 °C. Van shii-take steeltjes verwijderen. In kom tempurameel met 200 ml ijskoud water tot beslag roeren. Kipfilet en shii-take in 3-4 aparte porties snel door beslag halen en in 3 min. goudbruin frituren. Telkens volgende portie net voor het frituren door beslag halen! Tempura op keukenpapier laten uitlekken. Intussen in magnetron groene groentemix volgens gebruiksaanwijzing gaarstomen. Rest van sojasaus met rest van tamarinde omroeren. Groentemix over vier borden verdelen en kip en paddestoelen ernaast leggen. Sojamengsel als dipsaus serveren.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 theelepel koenjit
3 theelepels tamarindepasta
5 eetlepels Japanse sojasaus
400 g kipfilet
200 g shii-takes
1 pak tempuramix
200 ml ijskoud water
1 bakje stoomgroenten groenegroentemix
0 olie om te frituren
Dit heb je nodig
frituurpan