Gembereend met shii-take
Aan de slag
Van eendenfilets zoveel mogelijk vet afsnijden. Vlees in dunne repen snijden. Eiermie volgens gebruiksaanwijzing bereiden. Intussen in wok helft van olie verhitten. Knoflook 30 sec. al omscheppend bakken. Eendenborst toevoegen en 2 min. roerbakken, op smaak brengen met zout en peper. Vlees uit pan nemen en in aluminiumfolie verpakken. Rest van olie in wok verhitten en paprika, prei en shii-take 5 min. roerbakken. Eiermie afgieten en bij groenten in wok scheppen. Sojasaus, gembersiroop en sesamolie erdoor mengen. Eiermie met groenten over vier borden verdelen. Eendenborst op eiermie leggen.
Gembereend met shii-take
hoofdgerecht
null personen
915 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Van eendenfilets zoveel mogelijk vet afsnijden. Vlees in dunne repen snijden. Eiermie volgens gebruiksaanwijzing bereiden. Intussen in wok helft van olie verhitten. Knoflook 30 sec. al omscheppend bakken. Eendenborst toevoegen en 2 min. roerbakken, op smaak brengen met zout en peper. Vlees uit pan nemen en in aluminiumfolie verpakken. Rest van olie in wok verhitten en paprika, prei en shii-take 5 min. roerbakken. Eiermie afgieten en bij groenten in wok scheppen. Sojasaus, gembersiroop en sesamolie erdoor mengen. Eiermie met groenten over vier borden verdelen. Eendenborst op eiermie leggen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 eendenborstfilets
250 g eiermie
3 eetlepels zonnebloemolie
1 teentje knoflook
2 rode paprika's
300 g prei
100 g shii-takes
6 eetlepels lichte sojasaus
4 eetlepels gembersiroop
1 theelepel sesamolie
Dit heb je nodig
wok
aluminiumfolie