'Yakitori' met paprika en bosui
bewaar
bewaar

'Yakitori' met paprika en bosui

25 min. bereiden

10 ingrediënten

Aan de slag

In pan sojasaus, sherry, sake en suiker aan de kook brengen en tot stroperige marinade inkoken. Kipfilet in stukjes van ca. 2 1/2 cm snijden. Satéstokjes in koud water leggen. Bosuitjes schoonmaken. Paprika wassen en schoonmaken. Bosui en paprika in stukjes van ca. 2 1/2 cm snijden. Citroen schoonboenen en in partjes snijden. Aan elk stokje 3 stukjes kip afgewisseld door bosui en paprika rijgen.

Spiesen met marinade bestrijken en op barbecue in ca. 10 minuten lichtbruin en gaar roosteren. Bestrooien met peper en serveren met partjes citroen en scherpe mosterd. Lekker met koud (Japans) biertje.

achtergrondinfoDe letterlijke betekenis van yakitori is ‘gegrilde kip’ (yaki = grillen, tori = vogel of kip), maar tegenwoordig wordt er veel gevarieerd. Het verwijst dus nu meer naar de bereidingswijze en tare: sojasaus en mirin, vaak sake en soms een beetje suiker. Wil je echte yakitori maken? Zoek op de site naar 1195173 voor het recept

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

'Yakitori' met paprika en bosui

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig