'Yakitori' met paprika en bosui
Aan de slag
In pan sojasaus, sherry, sake en suiker aan de kook brengen en tot stroperige marinade inkoken. Kipfilet in stukjes van ca. 2 1/2 cm snijden. Satéstokjes in koud water leggen. Bosuitjes schoonmaken. Paprika wassen en schoonmaken. Bosui en paprika in stukjes van ca. 2 1/2 cm snijden. Citroen schoonboenen en in partjes snijden. Aan elk stokje 3 stukjes kip afgewisseld door bosui en paprika rijgen.
Spiesen met marinade bestrijken en op barbecue in ca. 10 minuten lichtbruin en gaar roosteren. Bestrooien met peper en serveren met partjes citroen en scherpe mosterd. Lekker met koud (Japans) biertje.
'Yakitori' met paprika en bosui
hoofdgerecht
null personen
275 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
In pan sojasaus, sherry, sake en suiker aan de kook brengen en tot stroperige marinade inkoken. Kipfilet in stukjes van ca. 2 1/2 cm snijden. Satéstokjes in koud water leggen. Bosuitjes schoonmaken. Paprika wassen en schoonmaken. Bosui en paprika in stukjes van ca. 2 1/2 cm snijden. Citroen schoonboenen en in partjes snijden. Aan elk stokje 3 stukjes kip afgewisseld door bosui en paprika rijgen.
Spiesen met marinade bestrijken en op barbecue in ca. 10 minuten lichtbruin en gaar roosteren. Bestrooien met peper en serveren met partjes citroen en scherpe mosterd. Lekker met koud (Japans) biertje.
achtergrondinfo:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
6 eetlepels Japanse sojasaus
3 eetlepels droge sherry
6 eetlepels sake
2 theelepels fijne suiker
600 g kipfilet
4 bosuitjes
1 groene paprika
1 citroen
0 (versgemalen) peper
0 scherpe mosterd
Dit heb je nodig
satéstokjes