Kip-paprika yakitori
bewaar
bewaar

Kip-paprika yakitori

20 min. bereiden

6 ingrediënten

Aan de slag

Week de satéstokjes 5 min. in koud water. Doe ondertussen de sojasaus, de gembersiroop en de sherry in een pannetje, laat op hoog vuur in 2 min. inkoken en breng op smaak met de peper. Snijd de kip in blokjes van 3 cm. Verwijder zaadlijsten en pitjes van de paprika en snijd de paprika in stukjes van 3 cm. Rijg de kip en paprika om en om aan de satéstokjes.

Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Schenk 2 eetlepels van de ingekookte saus in een kommetje. Wentel de spiesjes door de rest van de saus. Leg ze op een rooster en plaats deze 10 cm onder de grill. Zet onderin de grill een bak om het lekvocht in op te vangen. Rooster de kip-paprikaspiesjes in ca. 10 min. bruin en gaar, draai tussentijds tweemaal. Leg ze op een schaal en schenk de achtergehouden saus erover. Serveer warm of koud.

algemeenJe kunt de satéstokjes met kip en paprika en de marinade 1 dag van te voren bereiden. Bewaar afgedekt tot gebruik in de koelkast.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Kip-paprika yakitori

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig