Ricottataart met tomaat
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 250 °C. Leg de tomaten in de taartvorm. Doe de olie en het zout erover en de rozemarijn (uit mix) erbij. Zet de vorm 5 minuten in de oven, haal hem eruit en laat de tomaten afkoelen.
Verwijder de rozemarijn en zet de oven even uit. Ris de tijm (uit mix) van de takjes en kneed die met de bloem, boter, 2 eieren en wat zout tot een deeg. Wikkel het deeg in vershoudfolie en laat het 30 minuten in de koelkast rusten.
Hak de salie (uit mix) en meng die met 2 eieren, de ricotta en de kaas. Schep de tomaten erdoor (houd er 8 apart). Doe de vulling in de taartvorm. Zet de oven op 200 °C. Rol 4/5 deel van het deeg dun uit en leg het over de taartvorm. Druk de randen aan. Rol de rest van het deeg uit, maak met lettervormpjes een tekst en plak die met het losgeklopte eiwit van het laatste ei op de taart. Bestrijk met het eigeel en bak in 45 minuten gaar.
Snijd de taart in punten en serveer met de sla en de tomaatjes.
Ricottataart met tomaat
voorgerecht
null porties
220 kcal
20 min. bereiden
45 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 250 °C. Leg de tomaten in de taartvorm. Doe de olie en het zout erover en de rozemarijn (uit mix) erbij. Zet de vorm 5 minuten in de oven, haal hem eruit en laat de tomaten afkoelen.
Verwijder de rozemarijn en zet de oven even uit. Ris de tijm (uit mix) van de takjes en kneed die met de bloem, boter, 2 eieren en wat zout tot een deeg. Wikkel het deeg in vershoudfolie en laat het 30 minuten in de koelkast rusten.
Hak de salie (uit mix) en meng die met 2 eieren, de ricotta en de kaas. Schep de tomaten erdoor (houd er 8 apart). Doe de vulling in de taartvorm. Zet de oven op 200 °C. Rol 4/5 deel van het deeg dun uit en leg het over de taartvorm. Druk de randen aan. Rol de rest van het deeg uit, maak met lettervormpjes een tekst en plak die met het losgeklopte eiwit van het laatste ei op de taart. Bestrijk met het eigeel en bak in 45 minuten gaar.
Snijd de taart in punten en serveer met de sla en de tomaatjes.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g cherrytomaten
1 eetlepel olijfolie
1 theelepel grof zeezout
1 zakje Italiaanse kruidenmix
200 g bloem
100 g boter
5 eieren
1 bakje ricotta
100 g Grana Padano
1 zak rucola slamelange
Dit heb je nodig
plasticfolie
lage taartvorm (doorsnede 22 cm), ingevet