Pesto-ricottataart
Aan de slag
In droge koekenpan zonnebloempitten goudbruin roosteren. In keukenmachine zonnebloempitten en melbatoast fijnmalen. Boter smelten en op 1 eetlepel na door toastkruim mengen. Taartvorm invetten met rest van boter. Toastkruim gelijkmatig over bodem van vorm verdelen en goed aandrukken. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten. Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3. Met mixer ricotta, olie, bloem en zout kloppen. Eieren één voor één toevoegen en erdoor mengen. Ricottamengsel op taartbodem scheppen en gladstrijken. Ricottataart in midden van oven in ca. 40 minuten licht goudbruin en gaar bakken. Taart ca. 30 minuten in geopende oven laten afkoelen. Op taartrooster verder laten afkoelen.
Riccottataart rondom garnaren met basilicumblaadjes en bestrijken met pesto. Pesto-ricottataart in 14 puntjes snijden.
Pesto-ricottataart
hoofdgerecht
null porties
165 kcal
30 min. bereiden
70 min. wachten
Aan de slag
In droge koekenpan zonnebloempitten goudbruin roosteren. In keukenmachine zonnebloempitten en melbatoast fijnmalen. Boter smelten en op 1 eetlepel na door toastkruim mengen. Taartvorm invetten met rest van boter. Toastkruim gelijkmatig over bodem van vorm verdelen en goed aandrukken. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten. Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3. Met mixer ricotta, olie, bloem en zout kloppen. Eieren één voor één toevoegen en erdoor mengen. Ricottamengsel op taartbodem scheppen en gladstrijken. Ricottataart in midden van oven in ca. 40 minuten licht goudbruin en gaar bakken. Taart ca. 30 minuten in geopende oven laten afkoelen. Op taartrooster verder laten afkoelen.
Riccottataart rondom garnaren met basilicumblaadjes en bestrijken met pesto. Pesto-ricottataart in 14 puntjes snijden.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
50 g zonnebloempitten
75 g melbatoast
50 g boter of margarine
350 g ricotta
2 eetlepels milde olijfolie
2 eetlepels bloem
½ theelepel zout
2 eieren
1 bakje groene pesto
14 blaadjes basilicum
Dit heb je nodig
keukenmachine
taart- of springvorm doorsnede ca. 22 cm