Clafoutis met venkel en tomaat
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3. Venkel schoonmaken en in blokjes snijden. In pan boter verhitten. Venkel ca. 5 minuten bakken, af en toe omscheppen, deksel op pan zetten en venkel in ca. 15 minuten gaarstoven. Intussen tomaatjes wassen, schoonmaken en in vieren snijden. Olijven in plakjes snijden. Ansjovisfilet op keukenpapier laten uitlekken. Ovenschaal invetten met boter, bodem met bakpapier bekleden. Venkel, tomaat en olijven over bodem van schaal verdelen. Eieren boven kom breken en met zout loskloppen. Bloem zeven en lepel voor lepel door eieren kloppen. Met melk scheutje voor scheutje tot glad beslag kloppen. Oregano en versgemalen peper erdoor kloppen. Beslag over groenten schenken, ansjovisfilets erover rangschikken. Clafoutis in midden van oven in ca. 45 minuten gaar bakken. In vorm laten afkoelen.
Clafoutis uit vorm nemen en met scherp mes in 16 puntjes snijden.
Clafoutis met venkel en tomaat
hoofdgerecht
null porties
75 kcal
35 min. bereiden
45 min. wachten
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3. Venkel schoonmaken en in blokjes snijden. In pan boter verhitten. Venkel ca. 5 minuten bakken, af en toe omscheppen, deksel op pan zetten en venkel in ca. 15 minuten gaarstoven. Intussen tomaatjes wassen, schoonmaken en in vieren snijden. Olijven in plakjes snijden. Ansjovisfilet op keukenpapier laten uitlekken. Ovenschaal invetten met boter, bodem met bakpapier bekleden. Venkel, tomaat en olijven over bodem van schaal verdelen. Eieren boven kom breken en met zout loskloppen. Bloem zeven en lepel voor lepel door eieren kloppen. Met melk scheutje voor scheutje tot glad beslag kloppen. Oregano en versgemalen peper erdoor kloppen. Beslag over groenten schenken, ansjovisfilets erover rangschikken. Clafoutis in midden van oven in ca. 45 minuten gaar bakken. In vorm laten afkoelen.
Clafoutis uit vorm nemen en met scherp mes in 16 puntjes snijden.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 grote venkelknol
1 eetlepel boter of margarine
1 bakje cherrytomaten
50 g groene (knoflook)olijven
1 blikje ansjovisfilets
4 eieren
¼ theelepel zout
100 g bloem
400 ml melk
2 theelepels oregano
Dit heb je nodig
lage ovenschaal doorsnede ca. 24 cm
keukenpapier
bakpapier