Zalmsoufflé
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3. Vormpjes invetten. Eieren splitsen. In pan boter verwarmen. Bloem erdoor roeren. Melk scheutje voor scheutje erdoor roeren tot gladde saus ontstaat. Van vuur af dooiers door saus roeren. In vergiet zalm afgieten. Vel en graatjes verwijderen en zalm in kom met vork fijnprakken. Tomatenketchup en citroensap erdoor roeren. Zalm door saus mengen. Op smaak brengen met cayenne peper en zout. Bieslook fijnknippen en erdoor mengen. In schone vetvrije kom eiwitten stijfkloppen. Zalmmengsel luchtig door eiwitten spatelen. Soufflémengsel in vormpjes scheppen. Soufflés in midden van de oven in 10 à 15 minuten gaar bakken. Ovendeur op kiertje zetten en soufflés in ca. 10 minuten goudbruin bakken. Direct serveren met geroosterd brood.
Eieren splitsen
Instructievideo - 00:36 min.
Zalmsoufflé
voorgerecht
null personen
170 kcal
45 min. bereiden
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3. Vormpjes invetten. Eieren splitsen. In pan boter verwarmen. Bloem erdoor roeren. Melk scheutje voor scheutje erdoor roeren tot gladde saus ontstaat. Van vuur af dooiers door saus roeren. In vergiet zalm afgieten. Vel en graatjes verwijderen en zalm in kom met vork fijnprakken. Tomatenketchup en citroensap erdoor roeren. Zalm door saus mengen. Op smaak brengen met cayenne peper en zout. Bieslook fijnknippen en erdoor mengen. In schone vetvrije kom eiwitten stijfkloppen. Zalmmengsel luchtig door eiwitten spatelen. Soufflémengsel in vormpjes scheppen. Soufflés in midden van de oven in 10 à 15 minuten gaar bakken. Ovendeur op kiertje zetten en soufflés in ca. 10 minuten goudbruin bakken. Direct serveren met geroosterd brood.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 eieren
25 g boter of margarine
25 g bloem
100 ml melk
1 blikje rode zalm
1 eetlepel tomatenketchup
1 theelepel citroensap
1 mespunt cayennepeper
0 zout
10 sprietjes bieslook
0 boter of margarine om in te vetten
Dit heb je nodig
soufflévormpjes (inhoud ca. 2 dl)