Courgettesoufflé
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Splits de eieren, doe de eiwitten in een kom en roer het eigeel los in een andere kom. Smelt de boter op laag vuur en roer de bloem erdoor tot deze geheel is opgenomen. Laat even gaar worden. Voeg al roerend met een garde de melk toe. Laat 2-3 min. gaar worden en roer door met een garde. Draai het vuur uit en roer het eigeel erdoor. Klop de eiwitten stijf met een mespunt zout. Schep de courgette en kaas door het melk-bloemmengsel en breng op smaak met peper en zout. Spatel de eiwitten erdoor. Verdeel het beslag over de ramequins en bak de soufflés in de oven in 30 min. bruin. Open de oven niet eerder, want dan zakken ze in. Serveer direct.
Courgettesoufflé
voorgerecht
null personen
150 kcal
20 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Splits de eieren, doe de eiwitten in een kom en roer het eigeel los in een andere kom. Smelt de boter op laag vuur en roer de bloem erdoor tot deze geheel is opgenomen. Laat even gaar worden. Voeg al roerend met een garde de melk toe. Laat 2-3 min. gaar worden en roer door met een garde. Draai het vuur uit en roer het eigeel erdoor. Klop de eiwitten stijf met een mespunt zout. Schep de courgette en kaas door het melk-bloemmengsel en breng op smaak met peper en zout. Spatel de eiwitten erdoor. Verdeel het beslag over de ramequins en bak de soufflés in de oven in 30 min. bruin. Open de oven niet eerder, want dan zakken ze in. Serveer direct.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 eieren
25 g boter
2 el bloem
200 ml melk
1 courgette
75 g pittige kaas
Dit heb je nodig
6 muffinvormpjes/soufflévormpjes, ingevet