Geitenkaassoufflé met rode ui
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Verwarm de melk in een pan tot lauwwarm. Verhit de boter in een steelpan en voeg de ui toe. Laat 5 min. smoren tot de ui gaar is. Doe de bloem erbij en roer 2 min. tot het geheel lichtbruin is. Voeg al roerend beetje bij beetje de melk toe en kook tot de saus gebonden is. Laat afkoelen.
Roer de eidooiers, kaas en peper en zout erdoor. Klop het eiwit stijf tot het glanst en stevige pieken vormt. Spatel luchtig door de saus. Verdeel over de ramequins en zet deze in de braadslee. Schenk kokend water in de braadslee tot de vormpjes voor 3/4 in het water staan. Bak in 15-20 min. goudbruin. Serveer direct.
Eiwit kloppen
Instructievideo - 00:44 min.
Geitenkaassoufflé met rode ui
voorgerecht
null personen
365 kcal
25 min. bereiden
20 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Verwarm de melk in een pan tot lauwwarm. Verhit de boter in een steelpan en voeg de ui toe. Laat 5 min. smoren tot de ui gaar is. Doe de bloem erbij en roer 2 min. tot het geheel lichtbruin is. Voeg al roerend beetje bij beetje de melk toe en kook tot de saus gebonden is. Laat afkoelen.
Roer de eidooiers, kaas en peper en zout erdoor. Klop het eiwit stijf tot het glanst en stevige pieken vormt. Spatel luchtig door de saus. Verdeel over de ramequins en zet deze in de braadslee. Schenk kokend water in de braadslee tot de vormpjes voor 3/4 in het water staan. Bak in 15-20 min. goudbruin. Serveer direct.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
325 ml volle melk
60 g boter
1 rode ui
60 g bloem
4 eieren
140 g geitenkaas
Dit heb je nodig
braadslede, ramequins (Ø 8 cm), ingevet