Spinaziesoufflé met ansjovis
Aan de slag
Spinazie (in magnetron) ontdooien. In zeef laten uitlekken en met bolle kant van lepel zo veel mogelijk vocht eruit drukken.
Oven met bakplaat erin voorverwarmen op 200 °C. Soufflévorm met 1 el boter invetten. Wand en bodem met paneermeel bedekken. In vetvrije kom eiwitten met mespunt zout met mixer tot stijve pieken kloppen. In steelpan rest van boter en ansjovisfilets laten smelten. Bloem 1 min. meebakken. Melk in gedeelten erdoor roeren en verwarmen tot dikke, gladde saus ontstaat. Spinazie toevoegen en saus op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat. Van vuur dooiers een voor een door saus kloppen. Beetje eiwit door spinaziemengsel roeren, rest van eiwitschuim luchtig erdoor spatelen. Mengsel in vorm schenken en kaas erover strooien. Soufflé in ca. 30 min. laten rijzen en gaar bakken. Oven tussentijds niet openen, na 10 min. oventemperatuur verlagen naar 175 °C. Soufflé direct uit oven serveren.
Spinaziesoufflé met ansjovis
bijgerecht
null personen
380 kcal
45 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Spinazie (in magnetron) ontdooien. In zeef laten uitlekken en met bolle kant van lepel zo veel mogelijk vocht eruit drukken.
Oven met bakplaat erin voorverwarmen op 200 °C. Soufflévorm met 1 el boter invetten. Wand en bodem met paneermeel bedekken. In vetvrije kom eiwitten met mespunt zout met mixer tot stijve pieken kloppen. In steelpan rest van boter en ansjovisfilets laten smelten. Bloem 1 min. meebakken. Melk in gedeelten erdoor roeren en verwarmen tot dikke, gladde saus ontstaat. Spinazie toevoegen en saus op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat. Van vuur dooiers een voor een door saus kloppen. Beetje eiwit door spinaziemengsel roeren, rest van eiwitschuim luchtig erdoor spatelen. Mengsel in vorm schenken en kaas erover strooien. Soufflé in ca. 30 min. laten rijzen en gaar bakken. Oven tussentijds niet openen, na 10 min. oventemperatuur verlagen naar 175 °C. Soufflé direct uit oven serveren.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 pak bladspinazie
4 eetlepels boter
3 eetlepels paneermeel
4 eieren
4 ansjovisfilets
2 eetlepels bloem
150 ml volle melk
0 (versgeraspte) nootmuskaat
100 g geraspte pittige kaas
Dit heb je nodig
soufflévorm (inhoud 1,5 liter)