Gegratineerde shoarmaschotel met knoflookpuree
Aan de slag
Ontdooi de spinazie. Schil de aardappels en snijd in blokjes. Kook de aardappels met wat zout in een bodempje water met de deksel op de pan in 20 minuten gaar. Verhit 2 eetlepels olie in een hapjespan en bak hierin de shoarma 5 minuten al omscheppend bruin. Snijd de sjalot in partjes. Voeg de partjes sjalot toe en bak ze 5 minuten mee. Knijp het vocht uit de spinazie en voeg de spinazie toe aan de shoarma. Bak de shoarma met de spinazie nog eens 5 minuten op laag vuur, schep regelmatig om en voeg peper en zout naar smaak toe.
Verwarm de ovengrill voor. Verwarm de melk in een steelpan of magnetron. Giet de aardappels af en stamp ze fijn met de melk. Roer de rest van de olie, knoflookpoeder, zout en (versgemalen) peper door de puree. Schep het shoarmamengsel in de ovenschaal en dek af met de aardappelpuree. Bestrooi het geheel met de kaas en zet het 2-3 minuten onder de ovengrill tot er een goudbruin korstje op zit.
Gegratineerde shoarmaschotel met knoflookpuree
hoofdgerecht
null personen
565 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Ontdooi de spinazie. Schil de aardappels en snijd in blokjes. Kook de aardappels met wat zout in een bodempje water met de deksel op de pan in 20 minuten gaar. Verhit 2 eetlepels olie in een hapjespan en bak hierin de shoarma 5 minuten al omscheppend bruin. Snijd de sjalot in partjes. Voeg de partjes sjalot toe en bak ze 5 minuten mee. Knijp het vocht uit de spinazie en voeg de spinazie toe aan de shoarma. Bak de shoarma met de spinazie nog eens 5 minuten op laag vuur, schep regelmatig om en voeg peper en zout naar smaak toe.
Verwarm de ovengrill voor. Verwarm de melk in een steelpan of magnetron. Giet de aardappels af en stamp ze fijn met de melk. Roer de rest van de olie, knoflookpoeder, zout en (versgemalen) peper door de puree. Schep het shoarmamengsel in de ovenschaal en dek af met de aardappelpuree. Bestrooi het geheel met de kaas en zet het 2-3 minuten onder de ovengrill tot er een goudbruin korstje op zit.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg vastkokende aardappel
900 g diepvries bladspinazie
4 el traditionele olijfolie
300 g shoarmavlees
6 sjalotten
100 ml volle melk
2 el knoflookpoeder
100 g geraspte belegen kaas
Dit heb je nodig
ovenschaal inhoud ca. 2 liter, ingevet