Aardappel-wortelgratin
bewaar
bewaar

Aardappel-wortelgratin

20 min. bereiden / 1 uur wachten

9 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 175 °C. Boen de aardappelen schoon en snijd ze met schil en al in dunne plakjes. Snijd de ui in ringen en de geschilde winterpeen en slavinken in plakjes. Pers de tenen knoflook. Klop de eieren los met de knoflook, 1 theelepel zout, de paprikapoeder, de melk en de kaas.

Verdeel de helft van de aardappelen, de ui en de wortel in laagjes in de ingevette ovenschaal. Schenk hier de helft van het eimengsel over. Beweeg de schaal heen en weer, zodat het eimengsel evenredig wordt verdeeld. Leg de rest van de aardappelen, de ui en de wortel in laagjes erop en schenk de rest van het eimengsel erover. Strooi de rest van de kaas erover en leg de plakjes slavink erop.

Schuif de schaal in de oven en laat de gratin in 50-60 minuten gaar worden en de bovenkant goudbruin kleuren.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Aardappel-wortelgratin

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig