Aardappel-wortelgratin
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Boen de aardappelen schoon en snijd ze met schil en al in dunne plakjes. Snijd de ui in ringen en de geschilde winterpeen en slavinken in plakjes. Pers de tenen knoflook. Klop de eieren los met de knoflook, 1 theelepel zout, de paprikapoeder, de melk en de kaas.
Verdeel de helft van de aardappelen, de ui en de wortel in laagjes in de ingevette ovenschaal. Schenk hier de helft van het eimengsel over. Beweeg de schaal heen en weer, zodat het eimengsel evenredig wordt verdeeld. Leg de rest van de aardappelen, de ui en de wortel in laagjes erop en schenk de rest van het eimengsel erover. Strooi de rest van de kaas erover en leg de plakjes slavink erop.
Schuif de schaal in de oven en laat de gratin in 50-60 minuten gaar worden en de bovenkant goudbruin kleuren.
Aardappel-wortelgratin
hoofdgerecht
null personen
550 kcal
20 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Boen de aardappelen schoon en snijd ze met schil en al in dunne plakjes. Snijd de ui in ringen en de geschilde winterpeen en slavinken in plakjes. Pers de tenen knoflook. Klop de eieren los met de knoflook, 1 theelepel zout, de paprikapoeder, de melk en de kaas.
Verdeel de helft van de aardappelen, de ui en de wortel in laagjes in de ingevette ovenschaal. Schenk hier de helft van het eimengsel over. Beweeg de schaal heen en weer, zodat het eimengsel evenredig wordt verdeeld. Leg de rest van de aardappelen, de ui en de wortel in laagjes erop en schenk de rest van het eimengsel erover. Strooi de rest van de kaas erover en leg de plakjes slavink erop.
Schuif de schaal in de oven en laat de gratin in 50-60 minuten gaar worden en de bovenkant goudbruin kleuren.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
750 g vastkokende aardappelen
2 uien
2 slavinken
500 g winterpeen
2 tenen knoflook
2 middelgrote scharreleieren
1 el paprikapoeder
200 ml volle melk
100 g geraspte belegen kaas 50+
Dit heb je nodig
lage ovenschaal (ca. 2 liter)