Lauwwarme salade van stoofpeertjes
Je proeft zoet, zout en een ieniemienie zuurtje in de dressing.
Aan de slag
Laat de stoofpeertjes in een vergiet uitlekken en dep ze droog. Verhit de olie in een koekenpan en bak de plakjes spek knapperig bruin. Laat ze op keukenpapier uitlekken. Laat het bakvet in de pan zitten. Bak de stoofpeertjes in het bakvet van het spek lichtbruin. Sprenkel de gembersiroop erover en leg de peertjes op een bordje.
Roer de balsamicoazijn door het bakvet. Verdeel de rucola en veldsla over de borden en leg de stoofpeertjes en plakjes spek erop. Verkruimel de geitenkaas erover en besprenkel de salade met het bakvet met de balsamicoazijn. Serveer direct.
Lauwwarme salade van stoofpeertjes
Je proeft zoet, zout en een ieniemienie zuurtje in de dressing.
voorgerecht
null personen
300 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Laat de stoofpeertjes in een vergiet uitlekken en dep ze droog. Verhit de olie in een koekenpan en bak de plakjes spek knapperig bruin. Laat ze op keukenpapier uitlekken. Laat het bakvet in de pan zitten. Bak de stoofpeertjes in het bakvet van het spek lichtbruin. Sprenkel de gembersiroop erover en leg de peertjes op een bordje.
Roer de balsamicoazijn door het bakvet. Verdeel de rucola en veldsla over de borden en leg de stoofpeertjes en plakjes spek erop. Verkruimel de geitenkaas erover en besprenkel de salade met het bakvet met de balsamicoazijn. Serveer direct.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 g stoofpeertjes
1 el traditionele olijfolie
150 g ontbijtspek
2 el gembersiroop
1 el balsamicoazijn
75 g rucola
37½ g veldsla
100 g zachte geitenkaas
Dit heb je nodig
vergiet
keukenpapier