Zoete-aardappel salade met spek en balsamico-uitjes
bewaar
bewaar

Zoete-aardappel salade met spek en balsamico-uitjes

Salade alleen lekker in de zomer? Niet als je 'm vult met herfstgroenten.

20 min. bereiden / 25 min. oventijd

9 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de aardappelen schoon en snijd met schil in stukken van 2 cm. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Bak in het midden van de oven in ca. 25 min. gaar.

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak het spek op middelhoog vuur in 5 min. krokant. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Laat ondertussen de zilveruitjes uitlekken en doe in een steelpan. Voeg de balsamicoazijn en appelstroop toe en breng aan de kook. Laat al roerend 1 min. zachtjes koken. Schaaf de Parmezaanse kaas met een kaasschaaf. Meng de veldsla met de zoete aardappel, spek, balsamico-uitjes, kaas en pecannoten en verdeel over een grote schaal.

combinatietipJe kunt voor een verrassende zoetzure bite de gewone zilveruitjes ook vervangen door uitjes met appelstroop en balsamico (pot 350 ml, Jonnie & Oos). Als je ’m in de schappen van jouw Albert Heijn-winkel ziet staan, kies dan vooral deze!
combinatietipLekker met meergranenstokbrood.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Zoete-aardappel salade met spek en balsamico-uitjes

Salade alleen lekker in de zomer? Niet als je 'm vult met herfstgroenten.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig