Zoete-aardappel salade met spek en balsamico-uitjes
Salade alleen lekker in de zomer? Niet als je 'm vult met herfstgroenten.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de aardappelen schoon en snijd met schil in stukken van 2 cm. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Bak in het midden van de oven in ca. 25 min. gaar.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak het spek op middelhoog vuur in 5 min. krokant. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Laat ondertussen de zilveruitjes uitlekken en doe in een steelpan. Voeg de balsamicoazijn en appelstroop toe en breng aan de kook. Laat al roerend 1 min. zachtjes koken. Schaaf de Parmezaanse kaas met een kaasschaaf. Meng de veldsla met de zoete aardappel, spek, balsamico-uitjes, kaas en pecannoten en verdeel over een grote schaal.
Zoete-aardappel salade met spek en balsamico-uitjes
Salade alleen lekker in de zomer? Niet als je 'm vult met herfstgroenten.
hoofdgerecht
null personen
515 kcal
20 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de aardappelen schoon en snijd met schil in stukken van 2 cm. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Bak in het midden van de oven in ca. 25 min. gaar.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak het spek op middelhoog vuur in 5 min. krokant. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Laat ondertussen de zilveruitjes uitlekken en doe in een steelpan. Voeg de balsamicoazijn en appelstroop toe en breng aan de kook. Laat al roerend 1 min. zachtjes koken. Schaaf de Parmezaanse kaas met een kaasschaaf. Meng de veldsla met de zoete aardappel, spek, balsamico-uitjes, kaas en pecannoten en verdeel over een grote schaal.
combinatietip:
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
750 g zoete aardappelen
2 el traditionele olijfolie
100 g ontbijtspek
320 g zilveruitjes
1½ el balsamicoazijn
1 el appelstroop
50 g Parmigiano Reggiano
75 g veldsla
70 g ongezouten pecannoten
Dit heb je nodig
bakpapier