Zoete bliksem met appel en spek
bewaar
bewaar

Zoete bliksem met appel en spek

Da’s weer eens wat anders. De zoete aardappel komt van de andere kant van de oceaan, maar smaakt ook heerlijk in de Hollandse keuken.

30 min. bereiden

7 ingrediënten

Aan de slag

Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en doe deze in een ruime pan water met zout. Breng aan de kook en kook in 15 min. gaar. Giet de aardappelen af, doe terug in de pan en laat van het vuur af met de deksel op de pan droogstomen.

Schil ondertussen de appels, snijd in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de uien in halve ringen. Verhit de boter in een ruime koekenpan en stoof hierin de appel en ui 10 min. op middelhoog vuur met de deksel op de pan.

Snijd ondertussen het spek in de lengte in 8 plakjes. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de speklapjes 5 min. Keer halverwege.

Doe de gestoofde appel en ui bij de aardappelen en stamp met de pureestamper tot grove puree. Breng op smaak met de mosterd en flink wat peper en eventueel zout. Serveer met de gegrilde speklapjes.

Zoete bliksem met appel en spek

Instructievideo - 02:29 min.

Pureren

Instructievideo - 00:51 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Zoete bliksem met appel en spek

Da’s weer eens wat anders. De zoete aardappel komt van de andere kant van de oceaan, maar smaakt ook heerlijk in de Hollandse keuken.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig