Superhamburger
Aan de slag
Snijd de korsten van het brood. Steek uit 12 sneetjes brood rondjes van ca. 10 cm (bijv. met een leeg conservenblik). Verkruimel de rest van het brood in een keukenmachine. Meng het gehakt met 1 ei, het broodkruim en peper en zout naar smaak. Vorm van het gehakt 8 platte schijven van ca. 10 cm doorsnede. Kook de andere 2 eieren in 7 min. hard. Rooster de hamburgers in ca. 6 – 8 min. gaar. Rooster intussen de broodrondjes in een broodrooster. Roer een dressing van de mayonaise en de azijn. Pel de eieren en snijd in plakjes. Meng het grootste deel van de sla met de plakjes ei, de helft van de tomaten en de dressing. Pak 4 borden en leg op ieder bord 1 broodrondje. Leg een deel van de sla erop, daarna 1 gehaktschijf, 1 plakje tomaat en tomatenketchup. Dek dit af met een broodrondje en herhaal. Serveer de hamburgers met de salade.
Superhamburger
hoofdgerecht
null personen
800 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de korsten van het brood. Steek uit 12 sneetjes brood rondjes van ca. 10 cm (bijv. met een leeg conservenblik). Verkruimel de rest van het brood in een keukenmachine. Meng het gehakt met 1 ei, het broodkruim en peper en zout naar smaak. Vorm van het gehakt 8 platte schijven van ca. 10 cm doorsnede. Kook de andere 2 eieren in 7 min. hard. Rooster de hamburgers in ca. 6 – 8 min. gaar. Rooster intussen de broodrondjes in een broodrooster. Roer een dressing van de mayonaise en de azijn. Pel de eieren en snijd in plakjes. Meng het grootste deel van de sla met de plakjes ei, de helft van de tomaten en de dressing. Pak 4 borden en leg op ieder bord 1 broodrondje. Leg een deel van de sla erop, daarna 1 gehaktschijf, 1 plakje tomaat en tomatenketchup. Dek dit af met een broodrondje en herhaal. Serveer de hamburgers met de salade.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
½ bruinbrood
1 schaal mager rundergehakt
3 eieren
3 el mayonaise
1 el azijn
1 krop ijsbergsla
2 tomaten
4 el tomatenketchup
Dit heb je nodig
keukenmachine, barbecue