Amerikaanse sandwiches
Aan de slag
Grill voorverwarmen op hoogste stand. Tomaten schoonmaken, 4 stuks halveren. Halve tomaten in ovenschaal zetten. Knoflook boven olie uitknijpen en hiermee tomaten besprenkelen. Tomaten onder grill ca. 6 min. grilleren. Brood roosteren. In droge koekenpan ontbijtspek knapperig bakken. Rest van tomaten in plakjes snijden. Sla schoonmaken, wassen en drogen. Brood met mayonaise besmeren. Van brood 4 sneden beleggen met sla, daarop helft van plakjes tomaten, spek en augurk leggen. Met 4 sneden afdekken. Wederom beleggen met sla, tomaat, spek en augurk. Met laatste sneden bedekken. Sandwiches diagonaal halveren en satéprikkers erin steken. Sandwiches met gegrilde tomaten serveren. Lekker met een handje chips.
Amerikaanse sandwiches
hoofdgerecht
null personen
580 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Grill voorverwarmen op hoogste stand. Tomaten schoonmaken, 4 stuks halveren. Halve tomaten in ovenschaal zetten. Knoflook boven olie uitknijpen en hiermee tomaten besprenkelen. Tomaten onder grill ca. 6 min. grilleren. Brood roosteren. In droge koekenpan ontbijtspek knapperig bakken. Rest van tomaten in plakjes snijden. Sla schoonmaken, wassen en drogen. Brood met mayonaise besmeren. Van brood 4 sneden beleggen met sla, daarop helft van plakjes tomaten, spek en augurk leggen. Met 4 sneden afdekken. Wederom beleggen met sla, tomaat, spek en augurk. Met laatste sneden bedekken. Sandwiches diagonaal halveren en satéprikkers erin steken. Sandwiches met gegrilde tomaten serveren. Lekker met een handje chips.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
6 tomaten
1 teentje knoflook
2 eetlepels olijfolie
100 g ontbijtspek
1 krop sla
12 sneden bruinbrood
4 eetlepels mayonaise
1 pot augurkplakjes
Dit heb je nodig
satéstokjes