Havermout-maïspannenkoekjes
Aan de slag
Maïs laten uitlekken. Eieren loskloppen en maïs, havermout en zout en peper erdoor mengen. In koekenpan beetje margarine verhitten en 3-4 porties beslag in pan scheppen. Iets platdrukken. Pannenkoekjes in 4 min. gaarbakken, halverwege keren. Pannenkoekjes warmhouden onder aluminiumfolie. Herhalen tot beslag op is. Intussen komkommer in plakjes schaven. Azijn, zout en peper door mayonaise mengen en deze dressing door komkommer scheppen. Maïspannenkoekjes serveren met komkommersalade en tomatenketchup.
Havermout-maïspannenkoekjes
hoofdgerecht
null personen
655 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Maïs laten uitlekken. Eieren loskloppen en maïs, havermout en zout en peper erdoor mengen. In koekenpan beetje margarine verhitten en 3-4 porties beslag in pan scheppen. Iets platdrukken. Pannenkoekjes in 4 min. gaarbakken, halverwege keren. Pannenkoekjes warmhouden onder aluminiumfolie. Herhalen tot beslag op is. Intussen komkommer in plakjes schaven. Azijn, zout en peper door mayonaise mengen en deze dressing door komkommer scheppen. Maïspannenkoekjes serveren met komkommersalade en tomatenketchup.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 blikje maïskorrels
6 eieren
225 g havermout
6 eetlepels vloeibare margarine
1 komkommer
2 eetlepels mayonaise
1 eetlepel azijn
150 ml tomatenketchup