Maïspannenkoekjes met spinazievulling
Aan de slag
Beslag kloppen van bloem, eieren, melk en snuf zout. Cherrytomaten halveren. Maïs uit laten lekken en in hakmolen of keukenmachine grof malen. Samen met tijm door het beslag mengen. In twee koekenpannen 4 el olijfolie verhitten en per keer twee pannenkoekjes bakken tot 8 stuks in totaal. Intussen spinazie verwarmen volgens aanwijzingen op verpakking. Een helft van pannenkoekjes bedekken met spinazie en bestrooien met ca. 25 g gemalen kaas per pannenkoek. Pannenkoek dubbelklappen en indien nodig opwarmen in pan of magnetron. Tomaat op smaak brengen met zout en versgemalen peper, besprenkelen met de rest van de olijfolie en serveren bij gevulde maïspannenkoekjes.
Maïspannenkoekjes met spinazievulling
hoofdgerecht
null personen
550 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Beslag kloppen van bloem, eieren, melk en snuf zout. Cherrytomaten halveren. Maïs uit laten lekken en in hakmolen of keukenmachine grof malen. Samen met tijm door het beslag mengen. In twee koekenpannen 4 el olijfolie verhitten en per keer twee pannenkoekjes bakken tot 8 stuks in totaal. Intussen spinazie verwarmen volgens aanwijzingen op verpakking. Een helft van pannenkoekjes bedekken met spinazie en bestrooien met ca. 25 g gemalen kaas per pannenkoek. Pannenkoek dubbelklappen en indien nodig opwarmen in pan of magnetron. Tomaat op smaak brengen met zout en versgemalen peper, besprenkelen met de rest van de olijfolie en serveren bij gevulde maïspannenkoekjes.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
150 g tarwebloem
2 eieren
300 ml halfvolle melk
250 g cherrytomaten
300 g maiskorrels
1 el verse tijm
6 el extra vierge olijfolie
450 g diepvries spinazie à la crème
200 g gemalen kaas
Dit heb je nodig
keukenmachine